Izvor: RTS arhiva vesti 02.11.2016

Pojedini službenici ambasade SAD šalju pogrešne signale

RTS 02.11.2016
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da nijednog trenutka nije doveo u vezu vladu ili ambasadu SAD sa ugrožavanjem života premijera Aleksandra Vučića, ali da pojedini službenici ambasade te zemlje svojim ponašanjem šalju pogrešne signale o… »

Vojne vežbe na Balkanu – NATO u Crnoj Gori, Rusi u Srbiji

RTS 02.11.2016
Zajednička višednevna vežba oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije "Slovensko bratstvo" počinje sutra na poligonima u Srbiji i traje do 14. novembra. Nekoliko stotina kilometara dalje, u Crnoj Gori, održava se još jedna vežba. Nju sprovode… »

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

RTS 02.11.2016
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

Plenković nije znao za hapšenje pripadnika HVO-a

RTS 02.11.2016
Na sutrašnjoj sednici hrvatske vlade biće poznato šta vlasti u Zagrebu preduzimaju u vezi sa hapšenjem pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković nije znao da postoji mogućnost bilo kakvih… »

Lažna dojava u Belvilu, policija nije pronašla bombu

RTS 02.11.2016
Dojava o bombi u zgradi gde je sedište "Er Srbije", kao i poslovnica Unikredit banke i američka kompanija NCR, bila je lažna. Kontradiverzione ekipe MUP-a nisu pronašle eksplozivnu napravu, saznaje RTS. Radnici vraćeni u zgradu. Reporter RTS-a javlja… »

Počelo suđenje Momčilu Perišiću

RTS 02.11.2016
Suđenje nekadašnjem načelniku Generalštaba, penzionisanom generalu Momčilu Perišiću, i još dvojici optuženih za špijunažu, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, ali je sa suđenja isključena javnost. Predsednica sudskog veća Nataša… »

"Žrtve nasilja nisu broj, zaslužuju da ih se sećamo"

RTS 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović potpisale su peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, uz poruku da žene koje su ubijene u porodičnom nasilju nisu… »

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

RTS 02.11.2016
Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću koji je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori. Sinđelić se od sinoć nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih… »

Nezgoda u RTB "Bor", nema povređenih

RTS 02.11.2016
U Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor" došlo je do varničenja i prskanja nekoliko kapljica vrelog rastvora iz topioničkog konvertora, zbog kvara dela instalacija na njemu, potvrđeno je RTS-u. Nema povređenih. Šestoro radnika se preventivno javilo… »

Premijer prvi put nije došao na posao, otkazao sve sastanke

RTS 02.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je "Blic". Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila Blicu da se Aleksandar Vučić nije pojavio na… »