Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Pojedini službenici ambasade SAD šalju pogrešne signale

RTS 02.11.2016
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da nijednog trenutka nije doveo u vezu vladu ili ambasadu SAD sa ugrožavanjem života premijera Aleksandra Vučića, ali da pojedini službenici ambasade te zemlje svojim ponašanjem šalju pogrešne signale o… »

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

RTS 02.11.2016
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

"Žrtve nasilja nisu broj, zaslužuju da ih se sećamo"

RTS 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović potpisale su peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, uz poruku da žene koje su ubijene u porodičnom nasilju nisu… »

Premijer prvi put nije došao na posao, otkazao sve sastanke

RTS 02.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je "Blic". Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila Blicu da se Aleksandar Vučić nije pojavio na… »

Šarčević: Preduzetničko vaspitanje novina u školama

RTS 02.11.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da se radi na posebnom zakonu za osnovne škole kojim će kroz tehničko obrazovanje biti uveden novi predmet preduzetničko vaspitanja. Šarčević je objasnio da to ne znači da će deca biti opterećena… »

Pretučen starac u Gračanici

RTS 02.11.2016
Više maskiranih lica pretuklo je Vojislava Popovića (85) u njegovoj kući u Gračanici, javio je "Radio Gračanica". Više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo je sinoć nešto posle 20 časova i brutalno pretuklo Vojislava Popovića dok su… »

Parlament o učešću VS u inostranstvu, polemika o pomoći Siriji

RTS 02.11.2016
Poslanici su rasparavljali o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini i usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama. Polemika ministra… »

Ministarka Kuburović sa Fatosom Bitićijem

RTS 02.11.2016
U razgovoru sa bratom ubijene braće Bitići Fatosom Bitićijem ministarka pravde Nela Kuburović istakla je da su svi nadležni organi spremni i da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa njihovim ubistvom, koje se dogodilo 1999. godine u Srbiji. Nela… »

Odložena sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

RTS 02.11.2016
Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić odložio je sednicu tog tela, planiranu za sutra. Na sednici je trebalo da direktori bezbednosnih agencija informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera… »

Mihajlovićeva: SAD su prijatelj i partner Srbije

RTS 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da je država prijatelj Srbije i partner. Istakla je da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i… »