Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Montgomeri: Vulinova izjava o američkom diplomati je sramotna

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijem Montgomeri kaže da je iznenađen time što je srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skota sa bezbednosnom… »

Dok traje istraga bez informacija o događajima u Jajincima i na N. Beogradu

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Po nalogu predsednika Vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima… »

O izgradnji kanala Dunav-Morava-Vardar Vlada nije razgovarala

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović danas je izjavila da u Vladi Srbije do sada nije bilo razgovora o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar. "Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je… »

Premijer otkazao sve sastanke za danas

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je Blic. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila za taj list da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije… »

U školama uskoro preduzetničko vaspitanje

RTV 02.11.2016
BEOGRAD, ŠABAC - Dualno obrazovanje je neophodno zbog toga što kompanije u Srbiji imaju problem da nađu kvalitetne kadrove, rečeno je danas na skupu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen… »

Pretučen starac u Gračanici na KiM

RTV 02.11.2016
GRAČANICA - Osamdesetpetogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle… »

U mirovnim misijama oko 700 srpskih vojnika

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu odluka o učešću vojske u mirovnim operacijam UN i EU, a nastaviće rad u utorak, 8. Novembra. Ministarstvo odbrane predvidelo je učešće oko 700 pripadnika Vojske Srbije… »

Ministarka Kuburović sa bratom Bitićija

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići. Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva braće Bitići… »

Čović:Kad se ovako zatalasa...

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da posle atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. godine niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima, koju treba rasvetliti do kraja. On je za… »

Mihajlović:SAD su prijatelj i partner Srbije

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odlične odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner, te dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i… »