Izvor: Srbija danas/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Haos u skupštini: Radulović pretio Maji Gojković?

Srbija danas 02.11.2016
"Ne može poslanik da viče i da preti", rekla je Maja Gojković, koja je prethodno odredila petominutnu pauzu. Zbog rasprave Maje Gojković i lidera DJB Saše Radulovića, nakratko je prekinuta sednica Skupštine Srbije. Sednica Skupštine Srbije kratko… »

Sramota! Dok Oliver Ivanović trune u zatvoru već 2 godine, Tači na slobodi

Srbija danas 02.11.2016
Trebalo je tog njihovog Tačija držati u pritvoru sve dok ne oslobode Ivanovića, jer sa bagrom se ne može drugačije razgovarati, kaže Šešelj. Dok samoprozvane Prištinske vlasti drže lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u zatvoru… »

Napeto! Rusiju i NATO deli samo granica Srbije i Crne Gore

Srbija danas 02.11.2016
Bliski susret vojnih velesila, deli ih samo srpska granica! Srpska i ruska vojska danas su počele višednevnu vojnu vežbu "Slovensko bratstvo" na nekoliko lokacija u Srbiji, dok će istovremeno NATO u susednoj Crnoj Gori uvežbavati sposobnosti svojih… »

Puklo kumstvo?! Tadić zabranio svojima da ih ugosti Šutanovac

Srbija danas 02.11.2016
Na skupštini Demokratske stranke pojavile su se sve opozicione proevropski orijentisane partije, osim SDS-a Borisa Tadića. Poslanicima te stranke je „preporučeno“ da se ne odazovu pozivu. Na svečanu skupštinu održanu u subotu došli su Dušan… »

Devenport o spoljnoj politici Srbije: Sve ide kako treba, dalji koraci su na EU

Srbija danas 02.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je danas da postoji očekivanje od svake zemlje kandidata da harmonizuje svoju spoljnu politiku sa politikom EU do trenutka pristupanja. Devenport je u Novom Pazaru, na pitanje novinara o usaglašavanju… »

Detalj koji je svima promakao: Auto sa EU tablicama odvezao Nehata Tačija iz zatvora (foto)

Srbija danas 02.11.2016
Nehata Tačija, direktora Kosovske policije za region Kosovske Mitrovice, na izlasku iz pritvora sačekao je automobil sa EU tablicama. Naime, Tačija je na izlasku iz pritvora sačekao automobil sa crnim tablicama na kojima se nalaze slova EU. Dušan… »

Preko posrednika: Jeremić tražio novac od Soroša?!

Srbija danas 02.11.2016
Soroš poznat po izazivanju obojenih revolucija i krvavih ratova po svetu. Vuk Jeremić, bivši šef diplomatije i predsednik „Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj“ (CIRSD) tražio je novac od zloglasnog američkog milijardera Džordža… »

Otkazao sastanke: Premijer Vučić danas prvi put nije došao na posao!

Srbija danas 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na pitanje koji je… »

Brat premijera bio meta: Spremali ubistvo Andreja Vučića?!

Srbija danas 02.11.2016
Meta potencijalnog atentata u Jajincima možda nije bio premijer Aleksandar Vučić već njegov brat Andrej. Policija prema tvrdnji ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića sumnja da je mafija želela da ubistvom Andreja Vučića slomi… »

Kakav gaf albanaca: Vučića u televizijskoj emisiji nazvali premijerom Kosova

Srbija danas 02.11.2016
Snimak se odmah proširio društvenim mrežama. Albanski televizijski kanal "Top njuz", izveštavajući o istrazi nakon pronalaska arsenala oružja u Jajincima napravio je neshvatljiv gaf: premijera Aleksandra Vučića je na ekranu potpisao kao "premijear… »