Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 02.11.2016

Vojvođanske priče: Sir za kafane i bečki dvor

Večernje novosti 02.11.2016
Svetski priznat brend usavršile salašarke iz negdašnje Bačko-bodroške županije. Recept za “bogovski” delikates kriju majke od ćerki, a odaju svekrve snajama kako bi tajna ostala u kući. U TEM Somboru svega ima i svega je bilo, ali nešto… »

Na manjinama istorijska odgovornost

Večernje novosti 02.11.2016
Akademik Zoran Lakić ima svoje viđenje parlamentarnih izbora i dilema manjinskih partija. O budućnosti zemlje više neće odlučivati Njegoševi Crnogorci, niti Montenegrini. Ishodom parlamentarnih izbora predstavnici manjinskih naroda su došli u… »

Penzionerima osam milijardi dinara za jednokratnu pomoć

Večernje novosti 02.11.2016
Za isplatu jednokratne pomoći penzionerima, koju je odobrio Međunarodni monetarni fond, biće potrošeno oko osam milijardi dinara iz budžeta, najavio je ministar Aleksandar Vulin. Za isplatu jednokratne pomoći penzionerima, koju je odobrio… »

Nešto o dolaru što niste znali

Večernje novosti 02.11.2016
Prve štampane dolarske novčanice su puštene u opticaj 1861/1862. godine. U upotrebi su bile i one od čak 100.000 dolara. DOLAR je svakako najpoznatija valuta na svetu. Malo ko od nas, ako u rukama nije imao dolare odnosno najveću dolarsku novčanicu… »

Vrbas: Isključeni sa vodovoda, a redovno plaćaju račune

Večernje novosti 02.11.2016
U porodičnoj kući advokata Gorana Roganovića bez vode: Učinjeno bez ikakvog pravnog osnova. U JKP kažu da je cev presečena zbog nelegalnog priključka za poslovni prostor. KOMUNALNO preduzeće u Vrbasu isključilo je vodu u porodičnoj kući… »

Bogovi danas imaju mandat

Večernje novosti 02.11.2016
Slikar Aleksandar Cvetković: Mitske tragedije nam se sada stvarno dešavaju i ne vidimo izlaz iz lavirinta koji nas je snašao. Smeta mi kada govore da je slikarstvo mrtvo. ZA osvit civilizacije, prevashodno antičku Grčku, naš čuveni slikar… »

Špijunka: Pakleni ispit

Večernje novosti 02.11.2016
Nakon što se okušao kao novinar, voditelj i kao narodni poslanik, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović odškrinuo je vrata i za novu karijeru. NAKON što se okušao kao novinar, voditelj i kao narodni poslanik, funkcioner Srpske… »

Nikšić: Nacionalna klasa i drveni auto

Večernje novosti 02.11.2016
Revija oldtajmera okupila ljubitelje automobila iz regiona, posetioci su mogli da vide osamdeset vremešnih lepotana. Oldtajmeri iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore ovih dana okupirali su Nikšić. Ljubitelji starih automobila imali su priliku da na… »

Bebe vole rutinu

Večernje novosti 02.11.2016
Bebi je od prvog dana potrebna rutina, okvir u koji su uklopljene potrebe poput spavanja, hranjenja, previjanja, maženja i igre. BEBI je od prvog dana potrebna rutina, okvir u koji su uklopljene potrebe poput spavanja, hranjenja, previjanja, maženja i… »

Pojavio se nestali lozničanin: Slavoljub živ i zdrav u - Trstu

Večernje novosti 02.11.2016
Slavoljub Pavlović (36) iz Lipničkog Šora kod Loznice, čiji je nestanak prijavila porodica, javio se konzulatu Srbije u Trstu. Nije hteo direktno da pozove, već je zamolio konzula da javi porodici da je živ i zdrav. Srpski konzul u Trstu potvrdio je… »