Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 02.11.2016

Optužnica jednom od najbližih Karadžićevih saradnika

Večernje novosti 02.11.2016
Jovan Tintor se tereti za progone, nezakonito zarobljavanje, mučenje, premlaćivanje, teranje na prinudne radove i ubistva velikog broja žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu… »

Durent otvoreno o odnosu sa Vestbrukom: Mi smo braća, rešićemo sve iza zatvorenih vrata kao muškarci!

Večernje novosti 02.11.2016
Mi smo odrasli zajedno i tako će i dalje biti iako su nam interesi različiti. Nisam mu zabo nož u leđa niti nešto nemoralno, samo sam promenio tim – kaže Kevin. Odigrali su Kevin Durent i Rasel Vestbruk za skoro osam godina u Oklahomi 652 utakmice… »

Pozorišna kritika Borba sa samim sobom

Večernje novosti 02.11.2016
A. P. Čehov, "Ivanov": Tatjana Mandić Rigonat je Čehovljevu, možda najneuhvatljiviju "komediju" adaptirala u izvesnu konačnu sliku, kakva se, čitamo, više neće menjati. U poznatom prevodu Kirila Taranovskog, Narodno pozorište je izvelo, na samoj… »

Humanitarna akcija Sto aparata za sluh za dečji omiljeni zvuk

Večernje novosti 02.11.2016
Fond humanosti "Novosti" i novosadska kompanija "Audio BM" U plemenitoj misiji. Pomoć onima koji nisu u mogućnosti da sami kupe pomagalo. HUMANITARNA akcija pod nazivom "Sva deca treba da čuju omiljeni zvuk", u organizaciji Fonda humanosti "Novosti" i… »

Novi statut na Nišavi

Večernje novosti 02.11.2016
Lokalna vlast u Nišu nastavlja ono što su započeli prethodnici. Više ovlašćenja za GO i jedinstveni koncept gradske uprave. GRADSKO veće Niša je utvrdilo nacrt odluke o promeni Statuta koja predlaže proširenje ovlašćenja gradskih opština i… »

Tenzije na relaciji Irak – Turska usled borbi za Mosul

Večernje novosti 02.11.2016
Usled borbi za oslobođenje drugog najvećeg grada u Iraku, rastu tenzije među koalicionim partnerima. Kamen spoticanja između dve zemlje predstavlja odluka turske vojske da teško naoružanje grupiše u neposrednoj blizini graničnog pojasa sa Irakom… »

Most i dalje razdvaja

Večernje novosti 02.11.2016
Za manje od tri meseca planirano otvaranje prelaza preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici, a radovi se otegli. GLAVNI most na Ibru, koji povezuje južni i severni deo Kosovske Mitrovice, prema dogovoru Beograda i Prištine, trebalo bi da bude otvoren za… »

Komentar: Ćelo

Večernje novosti 02.11.2016
Svedočenje Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini razotkriva bošnjačku "istinu" o ratu u BiH. SVEDOČENjE Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini u predmetu protiv Nasera Keljmendija, da je Ramiz Delalić Ćelo ubio srpskog svata Nikolu… »

U modi je cik-cak razdeljak

Večernje novosti 02.11.2016
Iako je oduvek popularan, neobičan cik-cak razdeljak će ove sezone ponovo biti u trendu. IAKO je oduvek popularan, neobičan cik-cak razdeljak će ove sezone ponovo biti u trendu. Frizura sa ovim razdeljkom svaku i najobičniju frizuru može da učini… »

Beogradske priče: Putopis sa morskog dna

Večernje novosti 02.11.2016
Iznad Beograda i značajnog dela Evrope, pre 15 miliona godina nalazilo se more Paratetis. Školjke slične onima iz Pacifika geolozi pronalazili na Kalemegdanu, ajkuline zube u Višnjici. DA se neko od čitalaca ovog broja "Beogradskih priča" rodio pre… »