Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 02.11.2016

"Iljušini" doneli silu

Večernje novosti 02.11.2016
Ruski i beloruski vojnici stigli u Srbiju, na vežbu "Slovensko bratstvo". U tri aviona stigla oklopna vozila, dronovi, terenski motocikli. SPECIJALCI oružanih snaga Ruske Federacije, njih 212, i 56 beloruskih oficira i vojnika sleteli su u sredu na… »

Dugove bolnica platiće - opštine

Večernje novosti 02.11.2016
Problem zdravstvenih ustanova čiji su računi blokirani treba da bude rešen do kraja godine. Lončar: Nema šanse da se potraživanja ponovo pretvore u javni dug, to je loša poruka. DUG 18 zdravstvenih ustanova od ukupno 1.291.351.575 dinara, od kojih… »

Visoki savet sudstva dobio novog člana, Boljevićeva ispala

Večernje novosti 02.11.2016
Sudije četiri Apelaciona suda - u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, njih 228, izabrale su u sredu svog predstavnika u Visokom savetu sudstva, saznaju "Novosti" SUDIJE četiri Apelaciona suda - u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, njih 228… »

Đorđević: Uvođenje vojnog roka u prvoj godini bi koštalo 70 milijardi dinara

Večernje novosti 02.11.2016
Ministar Zoran Đorđević izjavio je da o uvođenju obaveznog vojnog roka odlučuje Skupština Srbije i napomenuo da bi za sprovođenje eventualno takve odluke u prvoj godini bilo potrebno 70 milijardi dinara. BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Zoran… »

Savo Štrbac: Etničko čišćenje mrtvih

Večernje novosti 02.11.2016
Na kninskim grobovima osvanulo obaveštenje da se mesto smatra napuštenim. Zar nije svojevrsni cinizam Srbima, svejedno živim ili mrtvima, slati ovakvu obavest upravo iz firme čije se sedište nalazi na "Trgu Oluje" U NEDELjU, 30. oktobra, po… »

Krajinskim žrtvama genocida od pomagača "Oluje" 1,4 miliona dolara!

Večernje novosti 02.11.2016
U SAD se grupa građana "Krajinske žrtve genocida" nagodila sa pravnim naslednikom američke firme MPRI. Bez novca da nastave spor koji bi trajao bar još deceniju. PRAVNI naslednik američke kompanije MPRI, koja je saučestvovala u progonu Srba iz… »

Inženjer štrajkuje glađu: Maltretirali ga zbog ukazivanja na rad sindikata?

Večernje novosti 02.11.2016
Protest inženjera Milovana Milovića (58) u užičkoj fabrici "Prvi partizan". Tvrdi da je izložen maltretiranju zbog ukazivanja na rad sindikata. MAŠINSKI inženjer Milovan Milović (58) započeo je u sredu štrajk glađu u svojoj kancelariji, u… »

Vojvođanske priče: Sir za kafane i bečki dvor

Večernje novosti 02.11.2016
Svetski priznat brend usavršile salašarke iz negdašnje Bačko-bodroške županije. Recept za “bogovski” delikates kriju majke od ćerki, a odaju svekrve snajama kako bi tajna ostala u kući. U TEM Somboru svega ima i svega je bilo, ali nešto… »

Bebe vole rutinu

Večernje novosti 02.11.2016
Bebi je od prvog dana potrebna rutina, okvir u koji su uklopljene potrebe poput spavanja, hranjenja, previjanja, maženja i igre. BEBI je od prvog dana potrebna rutina, okvir u koji su uklopljene potrebe poput spavanja, hranjenja, previjanja, maženja i… »

Srpski studenti zarađuju u Americi

Večernje novosti 02.11.2016
Program "Work & Travel" Sve popularniji među akademcima. Neki se vraćaju sa puno novca, neki sa suvenirima sa putovanja, a svi sa neprocenjivim iskustvom. ŽIVOTNA avantura u Americi u studentskim danima nekada je bila gotovo nemoguća, međutim… »