Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 02.11.2016

Ameri za Trampa, berze za Hilari

Večernje novosti 02.11.2016
Kako se bliži dan izbora u Sjedinjenim državama, atmosfera sve zapaljivija. Većina od 46 odsto birača poklanja poverenje republikancu. TAČNO sedam dana uoči glasanja za novog predsednika SAD većina Amerikanaca poklanja poverenje kandidatu… »

Ruski odgovor NATO Šojgu: Jačaćemo odbrambene snage na zapadnoj granici

Večernje novosti 02.11.2016
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da će Rusija jačati svoje odbrambene snage na zapadnoj granici kao odgovor na gomilanje NATO snaga. MINSK - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da će Rusija jačati svoje… »

Rusi najavili prekid vojne akcije u Alepu, iz humanitarnih razloga; Sirijski pobunjenici odbili ruski predlog

Večernje novosti 02.11.2016
Sirijska pobunjenička grupa Nur el Din el Zinki odbacila je ruski predlog za humanitarnom pauzom u Alepu, nazivajući je medijskom senzacijom za "javnu upotrebu" BEJRUT - Sirijska pobunjenička grupa Nur el Din el Zinki odbacila je danas ruski predlog za… »

Oko 600.000 dece među civilma blokiranim u Mosulu

Večernje novosti 02.11.2016
Oko 600.000 dece nalazi se među civilima blokiranim u Mosulu, saopštila je danas organizacija "Sejv d' Čildren" i zatražila otvaranje humanitarnih koridora da se omogući stanovništvu da izađe iz tog grada. Oko 600.000 dece nalazi se među civilima… »

Papa protiv da žene budu sveštenice

Večernje novosti 01.11.2016
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja izrazio je danas protivljenje da žene budu sveštenice, rekavši da je "poslednju reč" o tom pitanju izneo papa Jovan Pavle Drugi i da nisu predviđene nikakve promene. Poglavar Rimokatoličke crkve Franja izrazio je… »

Merkel: Bregzit neće uticati na na pregovore Švajcarske i Brisela o imigraciji

Večernje novosti 02.11.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Švajcarska ne treba da brine o tome da li će odluka Velike Britanije da napusti EU iskomplikovati njene pregovore s Briselom o ograničenju imigracije. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je… »

FBI objavio dokumenta od pre 17 godina iz istrage o Klintonovom pomilovanju

Večernje novosti 02.11.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je arhivu dokumenata, starih 17 godina, iz davno zatvorene istrage o odluci bivšeg predsednika SAD Bila Klintona o pomilovanju finansijera Marka Riča. Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je… »

Šojgu: 2.000 džihadista, tenkovi i transporteri u ofanzivi u Alepu

Večernje novosti 01.11.2016
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je sirijske pobunjenike za masovno granatiranje stambenih područja u gradu Alep. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je danas sirijske pobunjenike za masovno granatiranje stambenih područja u gradu… »

Čavušoglu: Irački premijer je slabić

Večernje novosti 02.11.2016
Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu nazvao je danas iračkog premijera Hajdera al-Abadija "slabićem", reagujući tako na njegovo upozorenje Ankari zbog razmeštanja tenkova duž tursko-iračke granice. Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu… »

Obama: Slučaj imejlova Hilari Klinton eksplodirao u ludost

Večernje novosti 02.11.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da je kandidatkinja demokrata Hilari Klinton napravila "nenamernu grešku" korišćenjem privatnog imejl naloga, ali da je to sada "eksplodiralo u nekakvu ludu stvar" Američki predsednik Barak Obama… »