Politika arhiva vesti 02.11.2016

Bivši američki ambasador: Vulinova izjava sramotna

B92 02.11.2016
Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri kaže da je iznenađen izjavama srpskog ministra Aleksandra Vulina. On je naveo da je iznenađen što je Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skota sa bezbednosnom pretnjom po premijera… »

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o slučaju Jajinci

Novi magazin 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Mihajlović: O izgradnji kanala Dunav-Morava-Vardar još Vlada nije razgovarala

Beta 02.11.2016
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović danas je izjavila da u Vladi Srbije do sada nije bilo razgovora o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar. "Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o… »

Premijer prvi put nije došao na posao, otkazao sve sastanke

Dnevnik 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je Blic. Premijerova savetnica za. medije Suzana Vasiljević je potvrdila za taj list da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da… »

U školama uskoro preduzetničko vaspitanje

RTV 02.11.2016
BEOGRAD, ŠABAC - Dualno obrazovanje je neophodno zbog toga što kompanije u Srbiji imaju problem da nađu kvalitetne kadrove, rečeno je danas na skupu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen… »

Pretučen starac (85) u Gračanici na KiM!

Pravda 02.11.2016
Osamdesetpetogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle 20 časova i… »

U mirovnim misijama oko 700 srpskih vojnika

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu odluka o učešću vojske u mirovnim operacijam UN i EU, a nastaviće rad u utorak, 8. Novembra. Ministarstvo odbrane predvidelo je učešće oko 700 pripadnika Vojske Srbije… »

Albanska televizija potpisala Vučića kao premijera Kosova

Radio 021 02.11.2016
Albanska televizija "Top njuz" je, izveštavajući o oružju nađenom u Jajincima, potpisala premijera Srbije Aleksandra Vučića kao kosovskog premijera. Prištinska novinarka Una Hajdari podelila je informaciju o ovom propustu uz objašnjenje da je TV… »

Ministarka Kuburović sa bratom Bitićija

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići. Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva braće Bitići… »

Čović: Slučaj oružja u Jajincima treba rasvetliti do kraja

Blic 02.11.2016
Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da posle atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. godine niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima, koju treba rasvetilili do kraja. Čović je za… »