Politika arhiva vesti 02.11.2016

Montgomeri: Vulinova izjava o američkom diplomati je sramotna

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijem Montgomeri kaže da je iznenađen time što je srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skota sa bezbednosnom… »

Više javno tužilaštvo ne može ništa da kaže o slučaju Jajinci

Beta 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Inicijativa da 18. maj bude Dan sećanja na ubijene žene

EurActiv 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i zaposleni u toj instituciji potpisali su 2. novembra inicijativu da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Ukazujući na nasilje kao na jedan od ključnih društvenih… »

Premijer otkazao sve sastanke za danas

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je Blic. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila za taj list da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije… »

Novi predmet u srpskim školama - preduzetništvo

Novi magazin 02.11.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da se radi na posebnom zakonu za osnovne škole kojim će biti uveden novi predmet preduzetničko vaspitanja. On je objasnio da to ne znači da će deca biti opterećena sa više časova, već da će od… »

Gračanica: Starca pretukli napadači sa fantomkama

Mondo 02.11.2016
U Gračanici na Kosovu pretučen je Srbin Vojislav Popović (85). Njega je prebilo više napadača maskiranih kapama "fantomkama". Foto: youtube/printscreen Ilustracija Popović je pretučen u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih… »

Skupština Srbije završila rad, nastavak u utorak

Beta 02.11.2016
Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu odluka o učešću vojske u mirovnim operacijama UN i EU, a nastaviće rad u utorak, 8. novembra. Tokom dana, većina poslanika u Skupštini Srbije najavila je da će podržati… »

Aleksandar Vučić - premijer Kosova

Vesti online 02.11.2016
Albanski televizijski kanal "Top njuz" je, izveštavajući o istrazi posle pronalaska arsenala oružja u Jajincima napravio je, za njih, neočekivani gaf: premijer Aleksandra Vučića je na ekranu potpisan kao "premijer Kosova". Albania's top news… »

Sastanak Kuburović-Bitići, Srbija za punu istinu o slučaju

B92 02.11.2016
Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići. Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva braće Bitići, koje… »

Čović o slučaju Jajinci: Kad se ovako zatalasa...

B92 02.11.2016
Beograd -- Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović izjavio je da posle atentata na Zorana Đinđića niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima. On je naveo da tu stvar treba rasvetliti do kraja. Čović je za Pink… »