Politika arhiva vesti 02.11.2016

Nova poslanička grupa: Balaševićeva i Beslimi u ’’Alternativi za Vojvodinu’’

Blic 02.11.2016
Petoro do sada samostalnih poslanika u Skupštini Vojvodine formiralo je novu, osmu poslaničku grupu u vojvođanskoj skupštini, a o tome su danas obavestili presednika pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora. Kako piše portal vojvodjanska.rs očekuje… »

Odložena sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Beta 02.11.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da sutra neće biti održana sednica odbora, jer je potrebno više vremena za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i… »

Mihajlović: SAD su prijatelj i partner Srbije!

Pravda 02.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner, te dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i… »

Davenport: Srbija ima svoju spoljnu politiku

RTS 02.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da Srbija ima svoju spoljnu politiku, kao i da za sada EU ima dobre kontakte i razgovore sa Ministarstvom spoljnih poslova. Davenport je naglasio da postoji očekivanje od svake zemlje kandidata da… »

Skupština: Svađe i "pretnje" Maji Gojković

Mondo 02.11.2016
Sednica Skupštine Srbije večeras je kratko prekinuta pošto je predsednica parlamenta Maja Gojović to zatražila posle verbalnog sukoba s poslanicima pokreta Dosta je bilo (DJB). Foto: Beta/Milan Obradović Gojkovićeva, koja je predsedavala sednicom… »

Joksimović sa ambasadorom Austrije o bilateralnim odnosima i pregovaračkim poglavljima

Blic 02.11.2016
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimovć razgovarala je danas sa ambasadorom Austrije u Beogradu Johanesom Ajgnerom o procesu evropskih integracija i bilateralnoj saradnji dve zemlje. Kako je saopštila Vlada Srbije, Joksimović je… »

Direktor VBA: Punim kapacitetom ćemo štititi Vučića

B92 02.11.2016
Direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković rekao je za “ Večernje novosti“ da će VBA punim kapacitetom štititi premijera Srbije. On je očekuje da će se utvrditi istina o oružju koje je pronađeno u beogradskom naselju Jajinci, nedaleko… »

"Slučaj Jajinci počeo odlaskom opozicije kod Skota"

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin doveo je u vezu bezbednosnu pretnju, vezano za otkriće oružja u blizni porodične kuće premijera Srbije, sa ambasadom SAD u Srbiji, ali je istakao da ne veruje da iza toga stoji američka država. Prema… »

NUNS: Opasne izjave ministra Vulina

Novi magazin 02.11.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije protestuje zbog izjave ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je, u emisiji „Upitnik“, emitovanoj na Javnom servisu, novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića praktično… »

LSV: Koga je Dačić pitao pa zna da Srbija uvek izabere Rusiju?

Blic 02.11.2016
Koga je Ivica Dačić pitao kad kao šef diplomatije Srbije kaže da Srbija uvek izabere Rusiju, pita Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja konstatuje da se takvom izjavom Dačić utrkuje s predsednikom Nikolićem u "ulagivanju vlastima Rusije". U… »