Politika arhiva vesti 02.11.2016

Usijanje na Balkanu: Rusija i NATO oči u oči na srpsko-crnogorskoj granici

Kurir 02.11.2016
Ruski piloti i NATO demineri i sutra i prekosutra biće na svega 400 kilometara udaljenosti - na vojnim vežbama koje se održavaju u Srbiji i Crnoj Gori. To je, naime, razdaljina između poligona Pasuljanske livade kod Jagodine, gde će biti najpre… »

Bitići: Neću stati dok sam živ

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Fatos Bitići, brat ubijene braće Bitići, poručuje danas, nakon razgovora sa članovima srpske vlade u Beogradu, da neće odustati od nastojanja da se taj slučaj rasvetli, da se dođe do istine i da počinioci budu privedeni pravdi. "Boriću… »

"Veće plate - veća zaposlenost, penzionerima 1,5%"

B92 02.11.2016
Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio da će povećanje plata i penzija uticati na povećanje zaposlenosti. Kako je istaka, za povišicu za penzionere će biti izdvojeno više od osam… »

Dveri: Sprega banaka i sudija na štetu građana

Beta 02.11.2016
Pokret Dveri protestovao je danas što, po njima, niko od nadležnih ne reaguje na spregu banaka i sudova koji treba zakonito da postupaju u slučajevima kada gradjani tuže banke. Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima u parlamentu da su… »

EU niže uslove

Večernje novosti 01.11.2016
Brisel sprema zahteve Srbiji kroz pregovaračko poglavlje 31. Podrška sankcijama i labavije veze sa RS i Rusijom. BRISEL se sprema da isporuči niz novih zahteva Beogradu u okviru poglavlja 31 koje se odnosi na spoljnu i bezbednosnu politiku, a od kojih… »

Veselinović prijavio policiji Jovanovića

Danas 02.11.2016
Rekao mi je da ću videti šta će biti - ako ga još jednom pomenem. Bio je jako arogantan i nasilan, ističe Veselinović za Danas. Ja na posao idem biciklom, a Čedomir Jovanović ima državno naoružano obezbeđenje, tako da njegove pretnje shvatam… »

LDP: Nisu raketni bacači slučajno

Mondo 02.11.2016
Poslednji događaji koji okupiraju javni život jasno pokazuju da se kriza u Srbiji produbila, kaže Čedomir Jovanović. Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC On je ocenio da su pritisci sa kojima se zemlja suočava posledica ambicije antievropskih snaga u… »

Stojković: Puštanje Tačija poruka raseljenima da se ne vraćaju na Kosovo

Beta 02.11.2016
Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da je puštanje na slobodu komandanta regionalne policije Kosova Nehata Tačija poruka raseljenima da nije bezbedno da se vrate na Kosovo i Metohiju. Viši sud u… »

Koha: Tači želi kontrolu nad dijalogom sa Beogradom

Novi magazin 02.11.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači se "sprema da preuzme komandu nad dijalogom" sa Beogradom, piše danas prištinski "Koha ditore". Neimenovani izvori su rekli tom listu da će Tači uskoro uključiti u svoj tim Bljerima Šalju, poslanika u kosovskoj… »

Stefanović i Nabhan o nastavku saradnje

Danas 02.11.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Palestine Mohamedom Nabhanom o nastavku saradnje kroz organizovanje obuka za policijske službenike dve zemlje. Stefanović i Nabhan istakli su da su odnosi… »