Nauka & Tehnologija arhiva vesti 02.11.2016

Google Chrome se učitava 15 odsto brže

Radio 021 02.11.2016
Google Chrome je dobio poboljšanje performansi, zahvaljujući Microsoftu i njegovoj PGO tehnologiji koja čini podizanje Chrome-a do 17 odsto bržim. Takođe, Chrome sada brže učitava veb stranice za šest odsto i za 15 procenata je brži kada se… »

Počela treća BIZIT konferencija sa temom Transformacija poslovanja

Benchmark 02.11.2016
Danas je u beogradskom Klubu poslanika počele treća konferencija BIZIT, posvećena primeni informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovanju. #BIZIT2016 u fokus postavlja aktuelnu temu Transformacije poslovanja. Digitalna transformacija ne obuhvata… »

Symantec predstavio budućnost bezbednosti krajnjih tačaka na mreži

Personal magazin 02.11.2016
Symantec Endpoint Protection 14 je nova verzija koja pruža višeslojnu zaštitu sa mogućnostima naprednog mašinskog učenja i odgovora za zaštitu od sajber pretnji i odgovor u slučaju napada na krajnje tačke na mreži Korporacija Symantec, vodeća… »

Aleksinac prva stanica informatičkog auto-puta

Personal magazin 02.11.2016
Završnim radovima na unapređenju infrastrukture na teritoriji opštine Aleksinac kompanija Telekom Srbija omogućila je građanima Aleksinca znatno brži fiksni internet. Opština Aleksinac izabrana je za pilot projekat ALL–IP transformacije čime će… »

Srpska pametna svetla instalirana na ulicama Las Vegasa i u Filadelfiji!

Nova energija 02.11.2016
Grad Las Vegas je zajedno sa srpskim startap-om EnGoPlanet uspešno instalirao i pustio u rad pametna ulična svetla koja se napajaju isključivo iz čistih i obnovljivih izvora enegije. EnGoPlanet pametna ulična svetla, proizvedena u Srbiji, napajaju se… »

U Novom Sadu se otvara prvi muzej računara u Srbiji — Obogatimo ga zajedno

StartIt 02.11.2016
Prvi Muzej računara u Srbiji biće otvoren u Startit Centru u Novom Sadu, a glavni i prvi donator biće Dejan Nikolić, jedan osnivača Njuza i startapa Content Insights. Sa zadovoljstvom objavljujemo da će prvi Muzej računara u Srbiji biti otvoren u… »

„Majkrosoft“ potvrdio manu „Vindouza“ koju koriste hakeri

RTS 02.11.2016
Američka korporacija „Majkrosoft“ potvrdila je da postoji mana u njenom operativnom sistemu „Vindouz“, koju je nedavno obelodanio suparnički „Gugl“, a koju hakeri koriste za napade na političke institucije SAD. Grupa hakera koju… »

Gde si, pikaču? Šta se desilo sa pokemonima?

Blic 02.11.2016
Jedno vreme pokemoni su ispadali iz frižidera, ali sad već duže o njima nema ni traga, ni glasa. Zašto više lov na pokemone nije vest u svetskim, ali ni u domaćim medijima, pokušali su da odgonetnu sagovornici RTS-a. - Sama epidemija, ako tako… »

Srbija vežba sa "slovenskom braćom", ali vežba i sa NATO

N1 Info 02.11.2016
Može li se na dve stolice u isto vreme. Tačnije, može li se sarađivati i sa Istokom i sa Zapadom bez ikakvih posledica. Vlast u Srbiji kaže da može, opozicija tvrdi ne još dugo. Ipak, balansiranje u spoljnoj politici nastavlja se i kroz vojnu… »

Ako koristite Chrome - ovo otkriće vam se neće svideti

B92 02.11.2016
Ako čitate ovaj tekst ,velika je šansa da vaš identitet na internetu nije siguran onoliko koliko mislite da jeste. Sva sila istorije pretraživanja, kolačića, tvitova i e-mailova prikuplja se anonimno i može poslužiti kao vaš digitalni otisak koji… »