Nauka & Tehnologija arhiva vesti 02.11.2016

Google Chrome je 15% brži zahvaljujući Microsoftu

IT svet 02.11.2016
Google Chrome učitavanje je 15% brže na Windowsu zahvaljujući Microsoft PGO tehnologiji ( Profile Guided Optimization ). Chrome sada loaduje web stranice 6% brže i 15% brže sa novim tab vremenom loadovanja. PGO tehnologija meri koliko korisnik… »

Počela treća BIZIT konferencija sa temom „Transformacija poslovanja“

Nova energija 02.11.2016
Danas je u beogradskom Klubu poslanika počele treća konferencija BIZIT, posvećena primeni informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovanju. #BIZIT2016 u fokus postavlja aktuelnu temu Transformacije poslovanja. Digitalna transformacija ne obuhvata… »

Symantec predstavio budućnost bezbednosti krajnjih tačaka na mreži

Personal magazin 02.11.2016
Symantec Endpoint Protection 14 je nova verzija koja pruža višeslojnu zaštitu sa mogućnostima naprednog mašinskog učenja i odgovora za zaštitu od sajber pretnji i odgovor u slučaju napada na krajnje tačke na mreži Korporacija Symantec, vodeća… »

Aleksinac prva stanica informatičkog auto-puta

Personal magazin 02.11.2016
Završnim radovima na unapređenju infrastrukture na teritoriji opštine Aleksinac kompanija Telekom Srbija omogućila je građanima Aleksinca znatno brži fiksni internet. Opština Aleksinac izabrana je za pilot projekat ALL–IP transformacije čime će… »

Srpska pametna svetla instalirana na ulicama Las Vegasa i u Filadelfiji!

Nova energija 02.11.2016
Grad Las Vegas je zajedno sa srpskim startap-om EnGoPlanet uspešno instalirao i pustio u rad pametna ulična svetla koja se napajaju isključivo iz čistih i obnovljivih izvora enegije. EnGoPlanet pametna ulična svetla, proizvedena u Srbiji, napajaju se… »

Prvi Muzej računara u Srbiji biće otvoren u Startit Centru u Novom Sadu!

Nova energija 02.11.2016
Startit je na otvaranju Startit Centra u Novom Sadu objavio da će prvi Muzej računara u Srbiji biti otvoren upravo u ovom prostoru, a prvi donator biće Dejan Nikolić, jedan od osnivača Njuza i CEO startapa Content Insights, koji će muzeju donirati… »

Microsoft upozorio Windows korisnike na Strontium

Mondo 02.11.2016
Grupa hakera vodi kampanju ilegalnog prikupljanja podataka protiv specifičnih ciljeva, uključujući vladine službe i diplomatske i vojne institucije. Grupa hakera koju Microsoft naziva STRONTIUM, vodi kampanju ilegalnog prikupljanja podataka (Phishing)… »

Gde si, pikaču? Šta se desilo sa pokemonima?

Blic 02.11.2016
Jedno vreme pokemoni su ispadali iz frižidera, ali sad već duže o njima nema ni traga, ni glasa. Zašto više lov na pokemone nije vest u svetskim, ali ni u domaćim medijima, pokušali su da odgonetnu sagovornici RTS-a. - Sama epidemija, ako tako… »

Sudar Rusije i NATO: Deli ih samo granica Srbije i Crne Gore!

Pravda 02.11.2016
Srpska i ruska vojska danas počinju višednevnu vojnu vežbu „Slovensko bratstvo“ na nekoliko lokacija u Srbiji, dok će u isto vreme NATO u susednoj Crnoj Gori uvežbavati sposobnosti svojih armija. Stručnjaci ocenjuju da time dve svetske vojne… »

Ako koristite Chrome - ovo otkriće vam se neće svideti

B92 02.11.2016
Ako čitate ovaj tekst ,velika je šansa da vaš identitet na internetu nije siguran onoliko koliko mislite da jeste. Sva sila istorije pretraživanja, kolačića, tvitova i e-mailova prikuplja se anonimno i može poslužiti kao vaš digitalni otisak koji… »