Društvo arhiva vesti 04.11.2016

RTS ne odlučuje u zakonskom roku o zahtevima za oslobađanje od takse

Radio 021 04.11.2016
Zaštitnik građana utvrdio je da Radio-televizija Srbije (RTS) krši prava građana jer ne odlučuje u zakonskom roku o zahtevima za oslobađanje plaćanja takse za javni medijski servis, objavljeno je danas na sajtu zaštitnika. Kako se dodaje… »

Po jutru se dan poznaje: U Srbiji danas hladno, ali suvo, do 13 stepeni

Kurir 04.11.2016
U Srbiji će jutro biti hladno, ponegde magla ili niska oblačnost, na severu slab mraz, a u toku dana umereno do znatno oblačno, u većem delu suvo, samo još ujutro na jugu ponegde slaba kiša, na planinama slab sneg. Na severu Srbije sa sunčanim… »

"Slovensko bratstvo 2016": Drugog dana vojne vežbe padobranski skokovi (video)

Blic 04.11.2016
Drugog dana vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, koju izvode pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, održan je niz uvežbavanja na aerodromu "Kovin", automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“ i intervidovskom… »

Opozicija o "poštenim izborima" i predsedničkom kandidatu

N1 Info 04.11.2016
U prostorijama Pokreta za preokret održan je sastanak opozicionih stranaka i pokreta, na kome se razgovaralo o "stvaranju uslova za poštene" predsedničke i lokalne izbore. Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je bilo govora i o… »

Pozivam Sinod SPC na dijalog

Politika 04.11.2016
Povodom reagovanja Svetog arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve na njegovu izjavu datu „Politici”, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti: „Potpisani Stanislav Hočevar, nadbiskup… »

Srpski matematičari prvi na „Matematičkom višeboju” u Moskvi

Politika 04.11.2016
Ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda ovojila je prvo mesto na „Matematičkom višeboju” u Moskvi, saopšteno je danas iz te gimnazije. Kako se navodi, mladi matematičari su u ekipnom takmičenju, u zbiru bodova u tri individualna i u jednom… »

Ugašena Art televizija

RTV 04.11.2016
BEOGRAD - Televizija Art iz Beograda prestala je da emituje program posle 25 godina rada iz finansijskih razloga, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako se navodi u saopštenju, TV Art je prestao da emituje program poslednjeg dana… »

Šabić: Moguća zloupotreba podataka na državnim portalima

Blic 04.11.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić upozorio je na mogućnost da lični podaci građana mogu biti kompromitovanii zloupotrebljeni prilikom njihovog unosa na državnim portalima. Poverenik je o ovome… »

Srbija što pre da ratifikuje Pariski sporazum o klimi

EurActiv 04.11.2016
Pariski sporazum o klimatskim promenama stupa na snagu 4. novembra, dok 7. novembra počinje 22. konferencija UN o klimatskim promenama, gde će se diskutovati detalji primene Pariskog sporazuma. Srbija treba hitno da pristupi ratifikaciji Pariskog… »

Vozači, smanjite gas: Saobraćaj pojačan, kolovozi klizavi, oprez na prilazima planinama

Kurir 04.11.2016
Saobraćaj na putevima u Srbiji jutros je pojačanoj intenziteta, kolovozi su mestimično vlažni i klizavi zbog opalog lišća, a u pojedinim delovima zemlje vidljivost je smanjena zbog sumaglice i magle, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS… »