Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 04.11.2016

Video: Eksplozija u Diyarbakiru nakon hapšenja

Al Jazeera 04.11.2016
Njemačka pozvala turskog diplomatu na razgovor nakon smrti osmero i ranjavanja 100 ljudi poslije hapšenja prokurdskih političara. [Anadolija] Najmanje osam osoba je poginulo, a stotinu ranjeno u jakoj eksploziji koja se danas desila u centru… »

Čilić prvi put u karijeri savladao Đokovića

Al Jazeera 04.11.2016
Čilić je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu slavio sa 6-4, 7-6 (2). Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić prvi je put u karijeri savladao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. On je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije… »

SIPA u međunarodnoj akciji: Prekinut lanac prostitucije u BiH, Srbiji...

Al Jazeera 04.11.2016
Na području BiH, Srbije, Njemačke i Austrije prekinut je lanac trgovine ljudima, prostitucije i pranja novca. Policijski djelatnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počeli su rano jutros akciju privođenja i pretresa… »

Plenković: Hrvatska istražuje pripadnike Armije BiH

Al Jazeera 04.11.2016
U međuvremenu, hrvatski veterani demonstrirali u Orašju protiv hapšenja bivših pripadnika HVO-a. Hrvatski premijer Andrej Plenković tvrdi kako nadležne službe u toj državi nisu znale da se spremaju hapšenja bivših pripadnika Hrvatskog vijeća… »

Uprkos odluci suda, May u Briselu lobira za Brexit

Al Jazeera 04.11.2016
Britanski parlament mora glasati o tome može li Vlada pokrenuti postupak izlaska iz EU-a, odlučio je Visoki sud u Londonu. Britanska premijerka Theresa May namjerava reći europskim dužnosnicima da sudska odluka, prema kojoj britanski parlament mora… »

Video: Policija evakuira izbjeglice iz Pariza

Al Jazeera 04.11.2016
Hiljade izbjeglica živjele su u šatorima pod željezničkim mostom na sjeveroistoku Pariza, a broj im je porastao nakon zatvaranja kampa u Calaisu. La destruction du camp commence #Stalingrad #Migrants #Paris pic.twitter.com/JRCbFlx5iR — Jonathan RT… »

Melania Trump tuži slovenskog novinara

Al Jazeera 04.11.2016
Trump tuži slovenskog novinara zbog iznošenja, kako navodi, neistina koje škode njenom ugledu. Supruga republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u Donalda Trumpa, Melania Trump pokrenula je privatnu tužbu zbog klevete protiv Slovenca… »

Video: Gorio krov austrijskog parlamenta

Al Jazeera 04.11.2016
Požar je izbio oko 6:30, a gusti dim s tog zdanja raširio se centrom Beča. Na krovu zgrade austrijskog parlamenta rano jutros izbio je požar i gust dim s tog zdanja raširio se centrom Beča, prenose agencije. Požar je izbio oko 6:30, saopćeno je iz… »

Ispunjeni uslovi za izručenje Sefića BiH

Al Jazeera 04.11.2016
Odluku o izručenju Sanjina Sefića donijelo je Krivično vanpretresno vijeće Suda u Novom Sadu. Viši sud u Novom Sadu odlučio je da su ispunjeni uslovi za izručenje Bosni i Hercegovini Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je automobilom kod… »

Snimak dronom: Halep u ruševinama nakon bombardiranja

Al Jazeera 04.11.2016
Videosnimak prikazuje naselja pod kontrolom pobunjenika, uništena u zračnim napadima sirijskih i ruskih snaga. Izvor: YouTube / AMC Medijski aktivisti objavili su u petak videosnimak naselja u istočnom dijelu Halepa, koji je pretrpio velika oštećenja… »