Izvor: Danas arhiva vesti 04.11.2016

Eksplozija u Turskoj, osmoro mrtvih

Danas 04.11.2016
U eksploziji automobila bombe, koja je potresla Dijarbakir, većinski kurdski grad na jugoistoku Turske, premijer Binali Jildirim saopštio je da je osam ljudi poginulo. Ministar pravde Bekir Bozdag je rekao da su žrtve bombaškog napada policajci i… »

Opozicija: Sledeći susret za 20 dana

Danas 04.11.2016
Dogovor sa današnjeg sastanka opozicije je da se ponovo vidimo za 20 dana, a domaćin će biti Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, izjavio je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, posle sastanka predstavnika opozicije, koja traži… »

Boris Džonson sledeće nedelje u Beogradu

Danas 04.11.2016
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije, trebalo bi da boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, koja će početi sledećeg četvrtka, saznaje Danas. Šef britanske diplomatije Boris Džonson posetiće Srbiju sledeće sedmice, saznaje Danas u diplomatskim… »

Janković: RTS ne odlučuje u roku

Danas 04.11.2016
Javna medijska ustanova Radio televizija Srbije (RTS) ne odlučuje u zakonom propisanom roku o zahtevima građana za oslobađanje od obaveze plaćanja takse za javni medijski servis, saopštio je danas Zaštitnik građana Saša Janković. Prema njegovoj… »

Rasveta - investicija u grad

Danas 04.11.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da novogodišnju rasvetu, koja je upaljena početkom novembra, smatra investicijom i ulaganjem u turizam, što će pomoći da Beograd postane regionalni turistički centar, prenosi N1. "Novogodišnja rasveta… »

Simić: Poverioci pokreću postupke

Danas 04.11.2016
Šef poslaničke grupe Srpske liste Slavko Simić izjavio je za RTS da očekuje pokretanje sudskih postupaka akcionara i poverilaca Trepče protiv kosovske vlade, napominjući da su potraživanja poverilaca oko 300 miliona evra. Simić je rekao da je… »

Sinđelić sa Rusima u Ukrajini?

Danas 04.11.2016
Ukrajinski bezbednosni organi navodno traže Beograđanina Aleksandra Sinđelića, koji se nalazi u zatvoru u Croj Gori, zbog sumnje da je učestvovao na ruskoj strani u ratu u regionu Donbas, prenose danas podgoričke Vijesti pisanje ukrajinskih portala… »

Zemljotres u Albaniji

Danas 04.11.2016
Albaniju je jutros pogodio zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihterove skale, objavio je Republički seizmološki zavod Srbije. Pogođen je severni deo Albanije, odnosno grad Rešen. Zemljotres se dogodio jutros, nešto posle 5 sati, na dubini oko tri… »

Gojković: Uskoro sistem zaštite žena

Danas 04.11.2016
Srbija je 5. država u Evropi po zastupljenosti žena u parlamentu, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na Nacionalnoj konferenciji Ženske parlamentarne mreže i najavila da će na sledećoj sednici Skupština razmatrati izmene… »

Pred sudom 1.135 tužbi protiv novinara i medija

Danas 04.11.2016
„Od početka 2014. godine do 31. jula ove godine sud je primio 1.135 predmetaprotiv novinara, urednika i vlasnika medija“, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Višem sudu u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju UNSa, rečeno im je da je… »