Izvor: Dojče vele arhiva vesti 04.11.2016

Šamar za Terezu Mej

Dojče vele 04.11.2016
„Britanska pravna država je upalila crveno signalno svetlo“, piše nemačka štampa nakon što je Viši sud Velike Britanije odlučio da britanski parlament, a ne vlada treba da odobre početak procesa izlaska zemlje iz EU. Viši sud Velike Britanije… »

Zašto Srbi navijaju za Trampa?

Dojče vele 04.11.2016
Istraživanja javnog mnjenja, novinski tekstovi i komentari na internetu jasno pokazuju da bi Donald Tramp ubedljivo dobio predsedničke izbore – kada bi na njima glasali samo srpski građani. Razlozi za to su očigledni. Srbija pažljivo prati… »

Političko čitanje hapšenja

Dojče vele 04.11.2016
Hapšenje bivših pripadnika HVO zbog zločina nad Srbima izazvalo je burne reakcije političara u Sarajevu i Zagrebu. Sagovornici DW kažu da politički pritisci na pravosuđe nisu ništa novo, ali da i dalje truju atmosferu. U Bosni i Hercegovini i… »

Pitanja bez odgovora

Dojče vele 04.11.2016
Pre tačno pet godina otkriveno je Nacional-socijalističko podzemlje, ćelija odgovorna za ubistva deset ljudi uglavnom migrantskog porekla. Do danas nije razjašnjeno ništa, a proces je otkrio nezainteresovanost službi. Serija ubistava oduzimala je… »

Mesto gde beskućnici sanjaju

Dojče vele 04.11.2016
U Pipl dizajnu se traži samo dobra volja. Reč je o modnom brendu u čijoj izradi učestvuju beskućnici, zavisnici od droge, i drugi „problematični“. Posetili smo ih u jednoj staroj industrijskoj zgradi u predgrađu Berlina. „Jednoga dana ću… »

Vladari hoće monopol na „istinu“

Dojče vele 04.11.2016
Turska spisateljica i aktivistkinja za ljudska prava Asli Erdogan poslala je Dojče veleu pismo iz istanbulskog zatvora. To je apel za medijske slobode i ljudska prava u danima „demokratske trice“ u Turskoj malo vrede. Dragi prijatelji, kolege… »

Nova hapšenja pod starim izgovorom

Dojče vele 04.11.2016
Širom Turske je uhapšeno jedanaestoro saveznih poslanika prokurdske stranke HDP. Prebacuje im se podrška ili čak članstvo u terorističkoj organizaciji. To je nastavak obračuna sa svim protivnicima Erdoganovog režima. Tokom noći su privedeni… »