Politika arhiva vesti 04.11.2016

Krnja opozicija traži fer uslove za predsedničke izbore

Politika 04.11.2016
Janko Veselinović i Sanda Rašković Ivić najavljuju za 20 dana novi sastanak u sedištu Tadićevog SDS-a na kome će se razgovarati o zajedničkom predsedničkom kandidatu. Predstavnici petnaestak stranaka i pokreta parlamentarnih i vanparlamentarnih… »

Boris Džonson dolazi u posetu Srbiji

Politika 04.11.2016
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson posetiće Srbiju, potvrđeno je danas Tanjugu u britanskoj ambasadi u Beogradu, ali nije preciziran datum njegove posete. Beogradski mediji pišu danas da će šef britanske diplomatije doputovati… »

Izbori u SAD važni za ceo svet

Beta 04.11.2016
Izbori u SAD važni su za ceo svet, jer je jasno da se ništa u svetu ne može dogoditi mimo SAD, smatra dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Simić. Simić je to rekao na otvaranju 10. Regionalnog seminara politikologa na Kopaoniku. Tema… »

Srpski poverioci od Trepče potražuju oko 350 miliona evra

RTV 04.11.2016
ZVEČAN - Registrovana potraživanja od Trepče od strane srpskih kompanija, banaka i ostalih komitenata u Kosovskoj Agenciji za privatizaciju iznose oko 350 miliona evra, rečeno je danas Tanjugu u "Trepči Sever". Na spisku inostranih poverilaca Trepče… »

Kazne za poslanike opozicije

B92 04.11.2016
Beograd -- Poslanicima Zoranu Živkoviću (Nova stranka), Goranu Ćiriću (DS), Marku Đurišiću (SDS) i Miloradu Mirčiću (SRS) izrečene novčane kazne zbog ometanja rada. Oni su kažnjeni sa deset odsto od primanja, odnosno sa po 6,829 dinara zbog… »

Tači: Potrebna reforma izbornog sistema Kosova

Beta 04.11.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je potrebno sprovesti izbornu reformu kako bi se obezbedili uslovi da se promene i isprave, kako se izrazio, "izborne deformacije". Na sastanku sa liderima političkih stranaka zastupljenih u Skupštini… »

Mediji: Radulović bi podržao Jeremića

RTV 04.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić i lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović videli su se više puta poslednjih nedelja, saznaje Blic i prenosi da su glavna tema bili predsednički izbori i pitanje ko… »

Montgomeri za RTS: Marinca koji je vređao Vučića vratio bih u SAD

RTS 04.11.2016
Govoreći za RTS o nedavnom incidentu u američkoj ambasadi u Beogradu, kada je tokom obeležavanja "Noći veštica" američki marinac sa fantomkom uzvikivao ružne reči o predsedniku Vlade Srbije, bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri… »

Tači veruje u jačanje dijaloga Beograda i Prištine

RTV 04.11.2016
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas, prilikom susreta sa 30 mladih ljudi koji su u poseti Kosovu u okviru programa Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR), da se nada jačanju dijaloga Beograda i Prištine. Tači je u razgovoru… »

Radulović predao Devenportu pismo o Trepči

Blic 04.11.2016
Predsednika pokreta Dosta je bilo Saša Radulović predao je danas šefu Delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu pismo u kojem upozorava da je odlukom kosovske skupštine o konfiskaciji imovine rudnika Trepča prekršen jedan od osnovnih civilizacijskih… »