Balkan arhiva vesti 05.11.2016

Hrvatski pukovnik se hvali zločinima nad Srbima!

Alo 05.11.2016
Vinko Štefanek potvrdio da je operacijama u Orašju i okolini komandovano direktno iz Zagreba, odnosno da je on lično naređivao sve operacije uhapšenom generalu Matuzoviću!! Vinko Štefanek, pukovnik hrvatske vojske, potvrdio je za N1 reči generala… »

Tito glavni lik nove drame na bivšem "Kazališnom trgu"

N1 Info 05.11.2016
Trg maršala Tita očigledno će biti tema lokalih izbora u Zagrebu. HDZ je oživeo svoju inicijativu i želi povratak imena u "Kazališni trg". Računali su i na podršku Milana Bandića u Gradskoj skupštini - ali umesto toga - verovatno su dobili… »

GRUJIČIĆ: Srbi NIKADA neće pristati da se Srebrenica izdvoji!

BK TV 05.11.2016
Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je bošnjačka inicijativa o izdvajanju te opštine iz Republike Srpske besmislena, jer nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, kao i da je za takve odluke potrebna… »

Vlada RS:Incko krši načela međunarodnog prava

RTV 05.11.2016
BANJALUKA - Vlada Republike Srpske izrazila je sinoć snažno protivljenje zbog izjave međunarodnog predstavnika Valentina Incka "Vol strit džornalu, u kojoj je podsticao zapadnu zajednicu da smeni legalno izabranog predsednika RS. Vlada RS je povodom… »

Tri osobe poginule, 57 povređeno u lančanom sudaru u Rumuniji

RTS 05.11.2016
U sudaru 20 automobila i dva manja autobusa na auto-putu u Rumuniji, tri osobe su izgubile život, a 57 ljudi je povređeno. Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Raed Arafat izjavio je za televiziju Realitatea da se sudarilo 20 automobila i dva… »

Bramerc: U zločinima nema selektivne pravde

B92 05.11.2016
Sarajevo -- Tražili smo od vlasti Hrvatske da preispitaju odluku o tome da ne žele sarađivati u predmetima ratnih zločina, rekao je tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc. "Kada je reč o sugestijama da hapšenja u Orašju predstavljaju selektivnu… »

Hrvatski ministar: Uhapšenim pripadnicima HVO omogućiti da se brane sa slobode

Slobodna Evropa 05.11.2016
Ministar boraca Hrvatske Tomo Medved izjavio je da su institucije Hrvatske na raspolaganju porodicama uhapšenih bivših pripadnika HVO-a u Orašju, te da će tražiti da im se omogući odbrana sa slobode. Medved je potvrdio da će danas advokati uložiti… »

Hrvatska predsednica: U slučaju Orašje bilo propusta u obaveštajnom sistemu

Kurir 05.11.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je u "slučaju Orašje" bilo propusta u obaveštajnom sistemu, prenose hrvatski mediji. "Naravno da možemo govoriti o pojedinačnoj odgovornosti, ali problem je puno širi. Događaji u Orašju… »

Da JE bilo više ovakvih ljudi, rata ne bi bilo: Mufid je spasao život Beograđaninu Ivanu Laliću (foto)

Telegraf 05.11.2016
- Kada na to pomislim, ja uvek pomislim na Mufida, koji mi je to zapravo omogućio. I suze krenu - kaže Ivan. Mufid Ramić bio je sin jedinac u porodici Ismeta Ramića, skroman i dobar mladić kao i mnogi drugi. Međutim, ono što ga razlikuje od mnogih… »

Jako nevreme stiže u BiH: Spremite se za kišu, pljuskove i olujne udare vetra

Blic 05.11.2016
Oblačno vreme sa kišom preovladavaće narednih dana u BiH. Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće 18 stepeni Celzijusevih. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u nedelju nas očekuje oblačno i vetrovito vreme sa kišom i… »