Izvor: BK TV arhiva vesti 05.11.2016

Mario Vargas Ljosa: Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu

BK TV 05.11.2016
Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa smatra da Bob Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu za književnost. Ljosa, koji je istu nagradu dobio 2010., kaže da se divi Dilanu kao pevaču, ali da smatra da nije dobar pisac. KONAČNO SE OGLASIO: Bob Dilan… »

LEPE VESTI ZA BEOGRAĐANE: Od sada ćete moći POTPUNO BESPLATNO da se parkirate, evo i kako!

BK TV 05.11.2016
Parkiralište sa 292 mesta koje će biti kod nove okretnice Sava centar funkcionisaće po principu "parkiraj i vozi", a na kome će parkiranje biti besplatno uz važeću Busplus karticu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić. "Ako imаte Busplus… »

Da li će Hrvati "proterati" maršala Tita iz centra ZG?

BK TV 05.11.2016
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da odluku o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg treba doneti na referendumu. Referendum bi trebalo održati 21. maja iduće godine, kada se održavaju i lokalni izbori. TENZIJE U… »

GRUJIČIĆ: Srbi NIKADA neće pristati da se Srebrenica izdvoji!

BK TV 05.11.2016
Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je bošnjačka inicijativa o izdvajanju te opštine iz Republike Srpske besmislena, jer nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, kao i da je za takve odluke potrebna… »

DANAS SU MITROVSKE ZADUŠNICE, obiđite grobove predaka i zapalite sveću

BK TV 05.11.2016
Vernici danas obeležavaju Mitrovske zadušnice, koje padaju uoči praznika Svetog velikomučenika Dimitrija. Na grobovima se pale sveće, a sveštenici obavljaju pojedinačne parastose i čitaju molitve za preminule. Ako nije moguće otići na grob… »

UŽAS U SARAJEVU: Stravičan požar PROGUTAO porodičnu kuću, ima mrtvih!

BK TV 05.11.2016
Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi (PVB) Sarajevo u poslepodnevnim satima stigla je dojava da je izbio požar na porodičnoj kući u naselju Bjelave, koji je ubrzo po dojavi ugašen. "U 16.24 dobili smo dojavu o požaru koji je brzo nakon toga ugašen… »

Sad je pravo vreme za trčanje, trk po patike!

BK TV 05.11.2016
S padom temperature i skraćenjem dana, opada i motivacija da se bavimo fizičkom aktivnošću. Međutim, ovo je idealno vreme za džogiranje, kažu naučnici. Studija koja je sprovedena na Univerzitetu Sent Meri u Londonu pokazala je da hladnoća spušta… »

"Vučić mogao da prođe kao Ðinđić"

BK TV 05.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je zabrinut za život premijera Srbije Aleksandra Vučića koga su, kako je ocenio, mogli da ga ubiju kao njegovog prethodnika Zorana Ðinđića. On je u intervjuu za "Kurir" istakao da Vučića niko… »

KRAJ DRAME U NIŠKOJ BANJI: Okončana blokada vile čiji je vlasnik ubijen, osumnjičeni pucao u sebe

BK TV 05.11.2016
Vlasnik vile "DND" D.D. (51) u Niškoj Banji ubijen je sinoć, a osumnjičeni je jedan od zaposlenik, prenose beogradski mediji. Tokom blokade vile i pregovora sa policijom, osumnjičeni je pokušao da izvrši samoubistvo. Hitna pomoć ga je besvesnom… »

"Zamolio sam kineskog premijera da pomogne Srbiji da reši slučaj RTB Bor i Petrohemije"

BK TV 05.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zamolio kineskog premijera Li Kećanga da pomogne Srbiji da reši slučaj Rudarsko topioničarskog basena Bor na sličan način kao što su nam pomogli oko Železare Smederevo. Vučić je novinarima u… »