Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 05.11.2016

Simpsonovi ulaze u istoriju

Danas 05.11.2016
Simpsonovi ulaze u istoriju Kultna američka animirana serije "Simpsonovi" emitovaće se i u naredne dve godine, što znači da će ući u istoriju kao najduža televizijska serija ikada, saopštila je danas producentska kuća Foks. Sa danas potpisanim… »

BOŽANSTVENA KOMEDIJA

Danas 05.11.2016
dva igrokaza. Ha, ha, ha, ha, ha... (Dante) Prvi igrokaz SUSRETI ČETVRTKOM Četvrtak. U Veliku salu Skupštine Republike Srbije stupa Premijer. (aplauz) Premijer seda. (aplauz) Premijer namešta naočare. (aplauz) Premijer se meškolji. (aplauz) Premijer… »

Grandiozni obrisi

Danas 05.11.2016
Beogradska filharmonija: "Za početnike" - dirigent Eiđi Oue, solista Stiven Kovačević (klavir), Velika dvorana Kolarčeve zadužbine. Ponovni susret Beogradske filharmonije i njenih obožavalaca sa jedinstvenim japanskim maestrom imena Eiđi Oue… »

Za jubilej "Laž u umetnosti i kulturi"

Danas 05.11.2016
Zavod za proučavanje kulturnog razvitka predstavio je dva nova broja Kulture - časopisa za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku. Broj 149, poslednji tromesečnik za 2015. bavi se "Političkom kulturom" i "Krizom naracije", a jubilarni 150… »

Pečat detinjstva

Danas 04.11.2016
Plesna predstava “Stranac” po motivima istoimenog Kamijevog romana a u koreografiji Miloša Isailovića biće premijerno izvedena 1. i 2. decembra na sceni UK “Vuk Karadžić”, saopšteno je na konferenciji za novinare. Komad nastao u produkciji… »