Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 05.11.2016

Komunalci najavili protest: Traže plate više samo za procenat

Moj Novi Sad 05.11.2016
Zaposlenima u komunalnom sektoru umanjene plate, a nisu u planu za povećanje. Prosek zarade je 36.000 dinara, svaki peti radnik je na minimalcu. Ukoliko Vlada ne prihvati zahtev komunalaca i ne poveća im zarade za 7,6 odsto oni će 29. novembra… »

Stiže nam devet nebeskih fenomena u novembru

Moj Novi Sad 05.11.2016
Pretposlednji mesec ove godine biće buran kada su događaji na nebu u pitanju. Novembar je počeo neverovatnom "bliskošću" Meseca i Saturna, da bi im se uskoro pridružila i Venera. Narednih dana možemo očekivati rojeve, meteorske kiše… »

Jesen i zima su idealni za trčanje

Moj Novi Sad 05.11.2016
S padom temperature i skraćenjem dana, opada i motivacija da se bavimo fizičkom aktivnošću. Međutim, ovo je idealno vreme za džogiranje, kažu naučnici. Studija koja je sprovedena na Univerzitetu Sent Meri u Londonu pokazala je da hladnoća spušta… »

Vreme danas: Oblačno i hladno, najviša dnevna u NS 13 °C

Moj Novi Sad 05.11.2016
U Srbiji će danas jutro biti hladno, ponegde slab mraz i magla ili niska oblačnost, dok će tokom dana biti toplije uz postepeno naoblačenje, posle podne i uveče mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće… »

Opcije na Facebooku za koje verovatno niste znali

Moj Novi Sad 05.11.2016
Facebook zna mnogo toga o vama, a vi možda ne znate toliko o njemu. Ipak, postoje jako korisne opcije na najpopularnijoj društvenoj mreži za koje jednostavno morate da znate jer ćete se osećati sigurnije koristeći ga. Prva od njih pomaže vam da… »

PENZIJA: Ukida se plaćanje razlike između privremenog i konačnog rešenja

Moj Novi Sad 05.11.2016
Nadležni pripremaju izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju: Penzioneri neće plaćati razliku između prvobitnih i konačnih rešenja. Najstariji plaćali i na stotine hiljada dinara Privremena rešenja o penzionisanju biće oročena na… »

Srećno detinjstvo i stabilan brak

Moj Novi Sad 05.11.2016
Davno su psiholozi upozoravali na značaj zdravog detinjstva za kasnije odnose u životu, ali da je uticaj veći nego što su i pretpostavljali, ustanovili su naučnici iz Medicinske škole na Harvardu. Njihova studija pokazala je da se uticaj detinjstva… »

COMMUNIQUÉ: MAKIJAVELIJANSKO MAKETARSTVO

Moj Novi Sad 05.11.2016
Uvek možeš da biraš između nekoliko pogrešnih opcija... Kad si mali, bespomoćno i bezuslovno zavisiš od velikih. Ovo nije ona glupa priča o maloj Srbiji i velikim Amerikama, Kinama i Rusijama. Mislim bukvalno na ono kad si klinac pa ne možeš da… »

Ljubavni horoskop za mesec novembar

Moj Novi Sad 05.11.2016
Novembar je dinamičan mesec, pun preokreta, u kojem oni koji žele ostvariti radikalne promene u svom životu ili društvu u kojem žive mogu to i ostvariti ako se aktiviraju i ako imaju jasno određene ciljeve i razrađen plan. Tokom meseca posvetite se… »

Šansa za posao u Kanadi za 300.000 ekonomskih migranata

Moj Novi Sad 05.11.2016
Kanada će tokom naredne godine dopustiti da čak 300.000 ekonomskih migranata uđe u tu zemlju, što je, kako je objavljeno, nastavak putanje koja vodi prema povećanju ekonomskog rasta. „Verujem da je istinita tvrdnja da više imigranata u Kanadi… »