Izvor: Pravda arhiva vesti 05.11.2016

Nikolić i Vučić iza zatvorenih vrata: Predsednik i premijer o bezbednosnoj i političkoj situaciji

Pravda 05.11.2016
Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, razgovarali su, iza zatvorenih vrata, o bezbednosnoj i političkoj situaciji u Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike. Sastanak se odigrao u petak, u Kabinetu… »

Jovanović tvrdi: Srbija ne može sa Rusijom, mesto nam je u NATO!

Pravda 05.11.2016
Srbiji je potreban ozbiljan predsednik, kao i dogovor o tome koji mora biti širi od dogovora unutar stranaka koje nisu na vlasti, kaže lider LDP Čedomir Jovanović. Navodeći da se ozbiljni narodi oko toga dogovaraju, Jovanović kaže da danas ne vidi… »

Vučić molio za RTB "Bor", kineski premijer ćutao

Pravda 05.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zamolio kineskog premijera Li Kećianga da pomogne Srbiji da reši slučaj RTB B slično kao što su nam pomogli oko Železare. Vučić je novinarima u Rigi posle bilateralnog sastanka sa Kećangom rekao da nije… »

Tramp: Vreme da se SAD oproste od Klintonovih

Pravda 05.11.2016
Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da je vreme da se američki glasači oproste od Hilari i Bila Klintona. "Vreme je da se zatvore istorijske knjige o Klintonovima i da se otvori blistavo novo poglavlje koje… »

"Promene u odnosima Srbije i SAD ako pobedi Tramp"

Pravda 05.11.2016
Profesor FPN Univerziteta u Beogradu Ivo Visković ocenio je da se posle predsedničkih izbora u SAD u odnosima sa Srbijom "velike promene neće dogoditi". Kako je rekao, šanse za neke promene bi bile moguće pre ako pobedi Donald Tramp. On je naveo da… »

Poslanici DS kod Klintonove u izbornoj noći!

Pravda 05.11.2016
Poslanici DS Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov borave u SAD gde će imati sastanke sa više regulatornih tela i institutima koji prate izbore. Rezultate predsedničkih izbora tokom izborne noći poslanici DS će pratiti u štabu… »

SiEnEn: Tramp ima šanse - pet scenarija za pobedu na izborima

Pravda 05.11.2016
Pobeda republikanskog kandidata Donalda Trampa na izborima u SAD je moguća, smatra Si-En-En i u svojoj analizi navodi pet scenarija koji ga uvode u Belu kuću. Prvi scenario je najbolja Trampova šansa. Prema tom scenariju, republikanac osvaja tačno 270… »

Rat u Libiji bio više rat Klintonove nego bilo kog drugog

Pravda 05.11.2016
Rat u Libiji je bio više rat Hilari Klinton, nego bilo koga drugog, izjavio je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, prenosi Sputnjik. Asanž je dodao da je predsednik SAD Barak Obama prvo bio protiv ratnih operacija u Libiji. Sajt Vikiliks objavio je 29… »

Srbija bez Ustavnog suda: Najvećoj pravnoj instituciji preti blokada

Pravda 05.11.2016
Ukoliko do sredine sledećeg meseca ne bude izabrano devet sudija, sud neće moći da donosi odluke, niti da pokreće postupke za ocenu ustavnosti. Rad Ustavnog suda Srbije biće blokiran ukoliko do sredine sledećeg meseca ne bude izabrano čak devet… »

Kada se svedu računi: Kakva je zaostavština Obame, koliko novca, koliko krvi?

Pravda 05.11.2016
Barak Obama već je ušao u istoriju kao prvi crni američki predsednik, ali njegovih osam godina u Beloj kući ne svode se samo na taj podatak – u dva mandata znatno je izmenio američku ulogu u svetu i njenu unutrašnju političku sliku, piše Hina… »