Izvor: RTV arhiva vesti 05.11.2016

"Vučića mogli da ubiju kao Đinđića, a službe ga nisu upozorile"

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je zabrinut za život premijera Srbije Aleksandra Vučića koga su, kako je ocenio, mogli da ga ubiju kao njegovog prethodnika Zorana Đinđića. On je u intervjuu za "Kurir" istakao da… »

Ubica vlasnika vile pokušao samoubistvo

RTV 05.11.2016
NIŠKA BANJA - Policijskoj upravi u Nišu jutros je prijavljeno da je u 7.30 časova u vili "DND" u Niškoj banji, ubijen vlasnik vile D.D (51), a osumnjičeni je jedan od zaposlenih u vili. Policajci su upali su u sobu u kojoj se nalazio D.J. (1974) koji… »

Prizrenac uhapšen nakon pljačke pošte na Vračaru

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Policija u Beogrаdu je neposredno nаkon izvršenog rаzbojništvа u jednoj pošti nа Vrаčаru, uhаpsili su M. S. (24) iz Prizrenа, koji se sumnjiči dа je izvršio ovo krivično delo, saopštio je danas MUP. "M. S. je, kаko se sumnjа… »

"Širi dogovor o ozbiljnom predsedniku"

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Srbiji je potreban ozbiljan predsednik, kao i dogovor o tome koji mora biti širi od dogovora unutar stranaka koje nisu na vlasti, izjavio je danas predsednik LDP Čedomir Jovanović. Navodeći da se ozbiljni narodi oko toga dogovaraju… »

NBC:Ruski sistemi na meti američkih hakera

RTV 05.11.2016
VAŠINGTON - Ruska elektronska i telekomunikaciona mreža, kao i komandni sistemi u Kremlju našli su se na meti hakera američke vojske, prenosi NBC Njuz. Kako navodi ova tv mreža, na osnovu izjave neimenovanog visokog obaveštajnog zvaničnika i… »

Potpisani ugovori sa Kinom vredni 734 miliona evra

RTV 05.11.2016
Riga - Srbija je na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope "16 + 1" u Rigi potpisala šest ugovora i sporazuma sa Kinom vrednih 734 miliona evra, a kako je večeras rekao premijer Aleksandar Vučić krenuće se odmah u realizaciju tih… »

Na Kosovu uhapšeno sedam osumnjičenih za terorizam

RTV 05.11.2016
PRIŠTINA - Policija je saopštila da je danas širom Kosova uhapsila sedam osoba pod sumnjom da su izvršile krivična dela "terorizma i protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova". Akciju je izvela Uprava Policije Kosova za suzbijanje terorizma, u… »

Čomić, Jerkov i Božović kod Hilari u izbornoj noći

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov borave u SAD gde će imati sastanke sa više regulatornih tela i institutima koji prate predsedničke izbore u toj zemlji, a rezultate izbora tokom izborne noći… »

CNN: Pet scenarija za pobeduTrampa

RTV 05.11.2016
ATLANTA, MOSKVA - Pobeda republikanskog kandidata Donalda Trampa na izborima u SAD je moguća, smatra CNN i u svojoj analizi navodi pet scenarija koji ga uvode u Belu kuću. Prvi scenario je najbolja Trampova šansa. Prema tom scenariju, republikanac… »

Treći dan vežbe Slovensko bratstvo

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je treći dan Multinacionalne vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016" protekao u znaku uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije na tri lokacije, na… »