Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 05.11.2016

Ljosa: Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu

RTV 05.11.2016
MANILA - Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa smatra da Bob Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu za književnost. Ljosa, koji je istu nagradu dobio 2010., kaže da se divi Dilanu kao pevaču, ali da smatra da nije dobar spisatelj. "Apsolutno se divim… »

NS: Promocija knjige Fedore Bikar

RTV 05.11.2016
NOVI SAD - U utorak, 8. novembra u 12 sati, u saradnji sa Srpskim institutom iz Budimpešte, Muzej Vojvodine priređuje promociju knjige "Petar Lupa u dunavska avantura", autorke Fedore Bikar. O knjizi će govoriti Petar Lastić, direktor Srpskog… »

Uskoro završetak snimanja filma "Programer"

RTV 05.11.2016
BEOGRAD - Snimanje filma „Programer" reditelja scenariste Nikole Petrovića privodi se kraju, a prikazivanje filma se može očekivati sledeće godine, saopštili su producenti. Glumačka ekipu filma čine Srđan Petrović, Jelena Grujičić, Dragana… »

Pisarevu plaketa "Sima Cucić"

RTV 05.11.2016
NOVO MILOŠEVO - Đorđe Pisarev dobitnik je Plakete "Sima Cucić" za svoju prvu dečju knjigu, pod naslovom "Pozna večera za gospođu Fibi". Banatski kulturni centar po 9. put dodeljuje Nagrade i Plakete sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika književne… »

"Na Drini ćuprija" SNP-a na 21. Jugoslovenskom festivalu

RTV 05.11.2016
NOVI SAD - Na Drini ćurpija, predstava Srpskog narodnog pozorišta po tekstu i režiji Kokana Mladenovića, ove sezone izvodiće se drugi put u okviru još jednog značajnog pozorišnog festivala, a to je užički XXI Jugoslovenski pozorišni festival… »