Izvor: SEEbiz arhiva vesti 05.11.2016

Vučić i Li Keqiang o RTB Bor i Petrohemiji; potpisana tri sporazuma

SEEbiz 05.11.2016
RIGA - Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Rigi sa premijerom Kine Li Keqiangom, koji je istakao zadovoljstvo saradnjom dveju zemalja, poželeo uspeh u daljem napretku Srbije i izrazio zabrinutost za ličnu bezbednost srpskog premijera… »

Kreće izgradnja pruge Beograd-Budimpešta

SEEbiz 05.11.2016
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je komercijalni ugovor za izgradnju prve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta. Ona je uz premijera Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Li Keqianga, kao i… »

Dalić: Memorandum stvara okvir za dolazak kineskih ulagača u Hrvatsku

SEEbiz 05.11.2016
RIGA - Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić kazala je u subotu u Rigi da Memorandum o razumijevanju o suradnji na području luka i lučkih industrijskih parkova između Hrvatske i Kine stvara okvir za dolazak kineskih… »

Brammertz: Tužiteljstvo BiH nije pristrano

SEEbiz 05.11.2016
SARAJEVO - Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je za sarajevsko Oslobođenje od subote da Tribunal ne dijeli stajalište da uhićenja branitelja Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) u Orašju predstavljaju pristrano provođenje pravde u BiH… »

Mikulić: Mijenjamo Trg maršala Tita u Kazališni trg

SEEbiz 05.11.2016
ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu za Hinu najavljuje preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, o čemu je već razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom… »

Propada prodaja Prvog maja, kupac nema depozit

SEEbiz 05.11.2016
PIROT - Stečajni upravnik firme "Aha Mura - Prvi maj" u Pirotu Miroljub Dimitrijević, reko je da će, najverovatnije, proglasiti neuspešnom prodaju ove firme. Kako prenose Večernje novosti, nesuđeni kupac oličen u firmi "Ferrari investment east… »

Njemačka ove godine očekuje manje od 300.000 migranata

SEEbiz 05.11.2016
BERLIN – Broj novopridošlih izbjeglica u Njemačku ove će godine biti manji od 300 tisuća, procjenjuju u subotu dužnosnici njemačkog ureda za migracije. Brojka će ostati takva samo ako dogovor između Europske unije i Turske o ograničavanju… »

Zagreb: U požaru izgorjelo skladište tvrtke Top Team plus

SEEbiz 05.11.2016
ZAGREB - Skladište tvrtke Top team plus u zagrebačkom naselju Lučko izgorjelo je u požaru koji je buknuo u petak oko 23,20 sati, izvijestila je u subotu zagrebačka policija. Ozlijeđenih nema. U požaru, koji se dogodio u Hrastovičkoj ulici… »

HSLS će podržati kandidaturu Sandre Švaljek za zagrebačku gradonačelnicu

SEEbiz 05.11.2016
ZAGREB - Zagrebačka organizacija HSLS-a izvijestila je u subotu da će podržati kandidaturu nezavisne kandidatkinje Sandre Švaljek za zagrebačku gradonačelnicu. "Nakon predstavljanja programa dr. sc. Sandre Švaljek za gradonačelnicu Grada Zagreba… »

BELEXsentiment za novembar na najvišem nivou u devet godina

SEEbiz 05.11.2016
BEOGRAD - Dobri ekonomski pokazatelji i potencijal domaćeg tržišta kapitala su uticali da BELEXsentiment dostigne visoku vrednost i da za mesec novembar iznosi odličnih 139,95. To je najviši nivo BELEXsentiment-a u poslednjih devet godina i ukazuje… »