Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 05.11.2016

Dodeljene nagrade 56. Oktobarskog salona

Večernje novosti 05.11.2016
Tri ravnopravne nagrade 56. Oktobarskog salona dodeljene su umetnicima Sjun Sunu iz Kine, Anastasiji Veprevoj iz Rusije i Siniši Iliću iz Srbije. Tri ravnopravne nagrade 56. Oktobarskog salona dodeljene su umetnicima Sjun Sunu iz Kine za rad "Neka… »

Sjaj riznice iz Smederevske Palanke

Večernje novosti 05.11.2016
Dragocena dela srpskih modernista na izložbi pod nazivom "Predstave čoveka" u Domu vojske. Pred publikom 70 vrhunskih dela sa temom portreta, akta, figure i kompozicije. JEDNA od retkih zbirki u Srbiji, sa bogatim, zaokruženim i reprezentativnim… »

Balkan je kulturna kolevka Evrope

Večernje novosti 05.11.2016
Dragan Jovanović Danilov o romanu “Šta sneg priča”, našoj stvarnosti i prošlosti koja nas opterećuje: Prestanimo da se hranimo perverznom metafizikom žrtve i da pribavljamo romantizam patnje. U romanu “Šta sneg priča” u izdanju… »

Turneja "Mašinovođe"

Večernje novosti 05.11.2016
Lazar Ristovski na festivalima u Istočnom Sarajevu i Skoplju. Naš glumac će otvoriti smotre "Prvi kadar" i "Sinedejs" JUBILARNI 10. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar" u Istočnom Sarajevu otvoriće u nedelju 6. novembra, počasni gost, srpski… »

Krestićeva hronika života i nacije

Večernje novosti 05.11.2016
Akademik Vasilije Krestić predstavio je autobiografsko delo “Zapamćenja”. Knjigu otvara poglavlje o precima, staroj srpskoj porodici, koja se na tlu Banata nalazila još u srednjem veku. U godinama u kojima se nalazim osećam potrebu da zabeležim… »

Vekovi pozorišta

Večernje novosti 05.11.2016
Zemunci će danas obeležiti veliki jubilej - 240 godina postojanja njihovog grada na pozorišnoj karti Evrope. ZEMUNCI će danas obeležiti veliki jubilej - 240 godina postojanja njihovog grada na pozorišnoj karti Evrope. Upravo je u ovoj, danas… »

Velikanu u čast

Večernje novosti 04.11.2016
Podizanjem zastave i polaganjem venaca i cveća na spomenik Filipu Višnjiću ispred Narodne biblioteke koja nosi njegovo ime, u Bijeljini su u petak počela 23. po redu "Višnjićevi dani" PODIZANjEM zastave i polaganjem venaca i cveća na spomenik… »