Kultura arhiva vesti 05.11.2016

Mario Vargas Ljosa: Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu

B92 05.11.2016
Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa smatra da Bob Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu za književnost. Ljosa, koji je istu nagradu dobio 2010., kaže da se divi Dilanu kao pevaču, ali da smatra da nije dobar pisac. "Apsolutno se divim Bobu Dilanu kao… »

Homer, Mardž, Bart, Liza i Megi ulaze u istoriju

RTS 05.11.2016
Kultna američka animirana serija „Simpsonovi“ emitovaće se i u naredne dve godine, što znači da će ući u istoriju kao najduža televizijska serija svih vremena, saopštila je danas producentska kuća „Foks“. Sa danas potpisanim ugovorima za… »

Promocija knjige "Petar Lupa i dunavska avantura" u utorak

Radio 021 05.11.2016
Predstavljanje knjige "Petar Lupa i dunavska avantura", autorke Fedore Bikar, održaće se u Muzeju Vojvodine, u utorak, 8. novembra. Promocija koju Muzej organizuje u saradnji sa Srpskim institutom iz Budimpešte počinje u 12 sati. O knjizi će govoriti… »

Radost je pitanje trenutka

Politika 05.11.2016
Roditelji žale za decom, to je ono što je najvažnije u drami, stariji za svojom mladošću, a mladi u komadu ne dožive starost i oni nemaju šta da pamte. Poetskom dramom „Deca radosti” autorke Milene Marković u režiji Snežane Trišić, Atelje… »

Dodeljene nagrade 56. Oktobarskog salona

Blic 05.11.2016
Tri ravnopravne nagrade 56. Oktobarskog salona dodeljene su umetnicima Sjun Sunu iz Kine za rad "Neka delanja nisu odrađena u revoluciji", Anastasiji Veprevoj iz Rusije za rad "Rekvijem za romantičnu ljubav" i Siniši Iliću iz Srbije za instalaciju… »

Glumac iz "Varljivog leta '68" nikad ne gleda legendarnu scenu i ima dobar razlog za to

24 Sata 05.11.2016
Glumac Slavko Štimac nikada ne gleda čuvenu scenu sa Jagodinkom Simonović. Slavko Štimac priznaje da ne voli da gleda čuvenu scenu iz filma "Varljivo leto '68" u kojoj "mesi" grudi fatalnoj pekarki Jagodinki Simonović, koju igra Dragana Varagić… »

Žika Todorović je sasvim slučajno postao glumac

24 Sata 05.11.2016
Glumac Žika Todorović, koji trenutno žirira u takmičenju „Ja imam talenat”, otkrio je kako je počeo da se bavi glumom. - Ja nisam uopšte nameravao da budem glumac, ja sam bio rokenrol bubnjar, a glumac sam postao sasvim slučajno. Bio sam u… »

(Foto) niko nije očekivao da će njih dvoje biti zajedno: Poznati reper smuvao pevačicu

Kurir 05.11.2016
Nakon što je reper Drejk proslavio 30. rođendan, pojavile su se spekulacije da je muzičar u vezi sa koleginicom Tejlor Svift. Nedeljama koje su prethodile pomenutoj rođendanskoj žurci, pevačica se skrivala od očiju javnosti, a sveg zbog raskida s… »

Meril Strip dobija nagradu za životno delo

Alo 05.11.2016
Holivudska glumica Meril Strip (64), višestruka dobitnica filmskih priznanja Zlatni globus i Oskar, favoritkinja je za osvajanje ovogodišnje nagrade “Sesil B. Demil” za životni doprinos filmu. Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu… »

Ben Aflek razočaran: Princ Džordž je kriv što je moj sin bolestan

Kurir 05.11.2016
Glumac Ben Aflek je sa svojom decom obišao palatu i dvorac Vindzor, a tvrdi da nije video nikoga od članova kraljevske porodice. Ipak, Aflekov sin je imao priliku da se igra sa princom Džrdžom a otkrio je šta se desilo tom prilikom. "Sina Samjuela… »