Politika arhiva vesti 05.11.2016

Samit u Rigi Vučić: Sve projekte sa Kinom sproveli smo u delo

Kurir 05.11.2016
RIGA - Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je naše saradnje, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić sa Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 16+1 održanom u… »

Jovanović: Srbiji potreban ozbiljan predsednik

Večernje novosti 05.11.2016
Predsednik LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je ozbiljan predsednik potreban Srbiji koja, kako smatra, do sada nikada nije imala predsednika u kojem su ljudi mogli da vide sve što im je potrebno. Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP)… »

"Promene u odnosima Srbije i SAD ako pobedi Tramp"

Pravda 05.11.2016
Profesor FPN Univerziteta u Beogradu Ivo Visković ocenio je da se posle predsedničkih izbora u SAD u odnosima sa Srbijom "velike promene neće dogoditi". Kako je rekao, šanse za neke promene bi bile moguće pre ako pobedi Donald Tramp. On je naveo da… »

Predstavnici DS u Vašingtonu

Večernje novosti 05.11.2016
Narodni poslanici Demokratske stranke Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov borave u SAD. Na početku posete imali su sastanke u regulatornim telima i institutima koji se bave izbornim procesom. Narodni poslanici Demokratske stranke Balša… »

Moguće da Srbija otvori neka druga poglavlja

Beta 05.11.2016
Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Ivo Visković izjavio je danas da su poglavlja o vladavini prava (23 i 24) u pregovorima Srbije o prijemu Evropsku uniju ključna, ali da se može očekivati da budu otvorena neka druga poglavlja, poput… »

Novosti: Vučić nije tražio pojačano obezbeđenje

B92 05.11.2016
Beograd -- Premijer Vučić nije tražio pojačano obezbeđenje iako svi operativni podaci ukazuju na to da su on i članovi njegove porodice mogli da budu na nišanu atentatora. To pišu "Večernje novosti", pozivajućiu se na svoje izvore, Vučić nije… »

Stamatović: Ne znam da li je Jeremić spreman da uđe u predsedničku trku

Beta 05.11.2016
Predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović izjavio je da on nije kandidat partije vladajuće većine, već kandidat naroda i da je podela na republičke i lokalne lidere besmislena. "Možemo da delimo kandidate na one… »

Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike Vojske Srbije i Ministarstva odbrane

Novi magazin 05.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. centar za elektronska dejstva Vojske Srbije Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Centralna logistička baza i 224… »

Linta: Hrvatska nije spremna da se suoči sa prošlošću

Blic 05.11.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da višednevna histerija hrvatskog državnog vrha, zbog hapšenja 10 bivših pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) iz Orašja osumnjičenih za ratni zločin protiv Srba, "predstavlja još… »

Tužilac Crne Gore: Nikad nisam učestvovao u "scenarijima"

Blic 05.11.2016
Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković odbacio je sve spekulacije o tome da je postojao scenario za pokušaj terorističkog napada tokom izbornog dana 16. oktobra. On je sinoć u intervjuu za RTCG kazao da tokom dugogodišnjeg rada nikad… »