Balkan arhiva vesti 07.11.2016

Debeli krivični dosije: Evo ko je muškarac iz Banjaluke uhapšen u vezi sa oružjem u Beogradu

Kurir 07.11.2016
Jovan Jošilo (35), muškarac sa debelim krivičnim dosijeom iz Banjaluke koji se prema nezvaničnim informacijama dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao i sa oružjem na Novom… »

Đukanović tvrdi: Teroristi su bili u dosluhu sa političkim faktorom iz Crne Gore

Telegraf 07.11.2016
Glavni specijalni tužilac kaže da država Rusija nije umešana. Nema sumnje da su događaji od 16. oktobra urađeni u dosluhu sa političkim faktorom iz Crne Gore, izjavio je predsednik vlade Crne Gore Milo Ðukanović pozivajući se na ono što je… »

Razbijač dvojezične table u Vukovaru oslobođen

RTV 07.11.2016
ZAGREB - Vukovarski opštinski sud doneo je danas prvostepenu oslobađajuću presudu u postupku protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične table na zgradi policijske stanice u Vukovaru, javili su hrvatski mediji. To je novinarima potvrdio… »

Švajcarski mediji: Evropski džihadizam je rođen u BiH

Pravda 07.11.2016
Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je uticaja na islamiste u Švajcarskoj, piše švajcarski list "Noje Cirher cajtung", a prenosi Avaz. List piše o širokorasprostranjenoj mreži islamista koja vuče korene sa Balkana… »

Konstituiran novi saziv Skupštine Crne Gore

Al Jazeera 07.11.2016
Konstitutivna sjednica održana je na Cetinju bez prisustva zastupnika opozicije. Novi saziv Skupštine Crne Gore konstituiran je u ponedjeljak na Cetinju. Zastupnici su verificirali mandate, ali nisu birali predsjednika i potpredsjednika parlamenta, kako… »

DF: Odbacujemo sve veze s pokušajem terorizma

Slobodna Evropa 07.11.2016
Demokratski front nema nikakve veze sa pokušajem terorističkog napada 16. oktobra u Crnoj Gori - ni kao savez niti kao pojedinci. To je na konferenciji za novinare saopštio Predrag Bulatović dan pošto je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić… »

Vođa bosanskih Muslimana bi da menja Dejton: Evo šta traži za Srebrenicu

Vesti online 07.11.2016
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, nakon lokalnih izora u BiH na kojima je u opštini Srebrenica pobedio srpski kandidat Mladen Grujičić, što Bošnjaci odbijaju da prihvate, smatra da ta opština mora imati… »

Panika na aerodromu U Sarajevu: Evakuacija zbog sumnjivog prtljaga

Telegraf 07.11.2016
Tim za deaktiviranje bombi pregledao prtljag i utrdio da ne sadrži nikakve opasne materije. Jedan deo Međunarodnog aerodroma Sarajevo bio je danas evakuisan zbog napuštenog prtljaga. LAŽNA UZBUNA U MOSKVI: Evakuisana železnička stanica zbog dojave o… »

BABO GRADONAČELNIK! Nakon pune 23 godine Fikret Abdić najavio svoj dolazak u Sarajevo

Sandžak haber 07.11.2016
Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić, prema informacijama koje su došle iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, trebao bi prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o preuzimanju načelničkih mandata koja će se sutra… »

"Slučaj Orašje pokušaj da se izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost"

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je hapšenje bivših pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju pokušaj da se veštački izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost. Čović je, uoči zvanične posete Zagrebu… »