Društvo arhiva vesti 07.11.2016

RHMZ izdao upozorenje: Danas i sutra obilne padavine, a od srede sneg

Blic 07.11.2016
U Srbiji će danas biti pretezno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, a moguća je i grmljavina. RHMZ izdao je upozorenje na obilne padavine za noć 7. novembra, i jutro 8. novembra. U toku noći pojačanje padavina… »

Duga najavila ruski desant (FOTO)

Politika 07.11.2016
Na vojnom aerodromu u Kovinu, posle nekoliko dana pripreme, počela trilateralna vežba Srbije, Rusije i Belorusije „Slovensko bratstvo 2016”. Kovin – Na nebu, iz pravca zapada, kroz sive kišne oblake, vojnom aerodromu u Kovinu približava se… »

Dan primirja u Prvom svetskom ratu u Srbiji neradan

Novi magazin 07.11.2016
U Srbiji će u petak, 11. novembra, biti obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Taj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine. Dan primirja u Prvom svetskom… »

Đurović: Hitno poboljšati higijenu u centrima za azil, ne ograničavati migrantima kretanje zbog bolesti

Blic 07.11.2016
Država bi trebalo hitno da poveća smeštajne kapacitete za migrante i poboljša higijenu u centrima za azil, umesto što najavljuje ograničavanje slobode kretanja zbog pojave telesnih vaših među izbeglicama, izjavio je danas direktor Centra za… »

Putnici sa Kosova: Srbi nas nisu pustili da izađemo iz aviona!

Vesti online 07.11.2016
Iz beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" saopšteno je da je avion koji je saobraćao na liniji Beč - Priština, u nedelju uveče oko 22 sata neplanirano sleteo na beogradski aerodrom zbog "vibracija" na motoru. Kosovski mediji preneli su da putnicima sa… »

Nikolić odlikovao Aleksandra Dibalja i 49 pripadnika MO i VS

RTS 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, trećeg stepena, objavljeno je u Službenom glasniku. U Službenom glasniku od 3… »

Korisnici društvenih mreža u regionu više simpatišu Trampa

N1 Info 07.11.2016
Korisnici društvenih mreža Fejsbuk i Tviter sa govornog područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, češće su se negativno izražavali o kandidatkinji demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, nego o republikanskom kandidatu… »

Kineska ljubav po staroj ceni

Politika 07.11.2016
Kamate na tri kineska kredita ukupne vrednosti 734 miliona evra kreću se od dva do 2,5 odsto. Sa Eksim bankom dogovoren rok otplate od 20 godina i grejs period od pet godina. Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je na samitu Kine i 16 evropskih… »

Mihajlović: Preduzeti preventivne mere zbog najavljenih padavina

RTS 07.11.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, zbog vremenskih prilika i meteorološke prognoze za naredni period, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu sve preventivne mere u… »

BG: Budući ekonomisti najavili protestnu šetnju

B92 07.11.2016
StudenĐ°ti Ekonomskog fĐ°kultetĐ° u Beogradu najavili su da će u četvrtak, 10. novembra, krenuti u protesnu šetnju. Oni su doneli takvu odluku jer do sada sa rukovodstvom te ustanove nisu uspeli da postignu dogovor o svojim zahtevima… »