Društvo arhiva vesti 07.11.2016

RHMZ upozorava: Srbiju očekuju obilne padavine

Press 07.11.2016
Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na obilne padavine u periodu od ponedeljka do srede uveče. Foto:B92.net Kako se navodi, obilne padavine se očekuju u jugozapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije, ukupna… »

Rusko-srpski desant na 'Kovin'

Slobodna Evropa 07.11.2016
Padobranskim desantom specijalaca Srbije, Rusije i Belorusije na aerodrom „Kovin“ u Srbiji je počela multinacionalna vojna vežba „Slovensko bratstvo 2016“. Ovim je nastavljena srpsko-ruska vojna saradnja koje je intenzivirana 2014. godine… »

U petak se obeležava Dan primirja

RTS 07.11.2016
Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Taj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je dan koji se smatra kapitulacijom Nemačke u Prvom svetskom ratu 1918. godine… »

Migrante muči - šuga

Večernje novosti 07.11.2016
Centar za azil upozorava da je stanje u prihvatilištima veoma teško. U Komesarijatu za izbeglice tvrde da zaraza dolazi iz parkova. CENTRI za smeštaj izbeglica u Srbiji su puni, a u pojedinima nema dovoljno kreveta, ćebadi, tople vode i higijenskih… »

Putnici sa Kosova: Srbi nas nisu pustili da izađemo iz aviona!

Vesti online 07.11.2016
Iz beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" saopšteno je da je avion koji je saobraćao na liniji Beč - Priština, u nedelju uveče oko 22 sata neplanirano sleteo na beogradski aerodrom zbog "vibracija" na motoru. Kosovski mediji preneli su da putnicima sa… »

Nikolić odlikovao Dibalja i 49 pripadnika MO i VS

B92 07.11.2016
Beograd -- Predsednik Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost. U Službenom glasniku od 3. novembra je objavljeno da je Nikolić, zlatnom medaljom za… »

Tramp "pobedio" na društvenim mrežama u regionu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Korisnici društvenih mreža Fejsbuk i Tviter sa govornog područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, češće su se negativno izražavali o kandidatkinji demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, nego o republikanskom… »

Kinezi grade srpske puteve

Vesti online 07.11.2016
"Srbija je u Rigi potpisala ugovore o finansiranju više projekata u vrednosti od 734 miliona evra", izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Rigi, na samitu "Kina plus 16 zemalja istočne i centralne… »

Mihajlović upozorila preduzeća i agencije zbog najavljenih padavina

Novi magazin 07.11.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zbog vremenskih prilika i najavljenih padavina naložila je večeras preduzećima i agencijama da preduzmu sve preventivne mere iz svoje nadležnosti i da budu u pripravnosti. U… »

Dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu pozvao studente na razgovor

Novi magazin 07.11.2016
Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Branislav Boričić danas je pozvao na razgovor sve članove Studentskog parlamenta koji su najavili proteste ističući da se samo tako može doći do rešenja problema. Dekan je sa studentima razgovarao… »