Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Meteorolozi upozoravaju: Obilne padavine večeras, od četvrtka sneg, u utorak crveni meteoalarm!

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, moguća je i grmljavina. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar u… »

Bratski desant na teroriste u Banatu

Večernje novosti 07.11.2016
Na vojnom aerodromu Kovin danas počela višednevna vežba vojski Srbije, Rusije i Belorusije. Specijalnim padobranima spuštana i oklopna vozila. Guseničari su izbačeni sa visine od 700 metara. GRUPA od 25 do zuba naoružanih terorista, uvežbanih i… »

Neradni petak 11.novembar

Danas 07.11.2016
Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se 11. novembra, koji ove godine pada u petak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad. Na ovaj dan ne rade državni i drugi organi, privredna… »

Migrante muči - šuga

Večernje novosti 07.11.2016
Centar za azil upozorava da je stanje u prihvatilištima veoma teško. U Komesarijatu za izbeglice tvrde da zaraza dolazi iz parkova. CENTRI za smeštaj izbeglica u Srbiji su puni, a u pojedinima nema dovoljno kreveta, ćebadi, tople vode i higijenskih… »

Putnici sa Kosova: Srbi nas nisu pustili da izađemo iz aviona!

Vesti online 07.11.2016
Iz beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" saopšteno je da je avion koji je saobraćao na liniji Beč - Priština, u nedelju uveče oko 22 sata neplanirano sleteo na beogradski aerodrom zbog "vibracija" na motoru. Kosovski mediji preneli su da putnicima sa… »

Nikolić odlikovao Dibalja i 49 pripadnika MO i VS

B92 07.11.2016
Beograd -- Predsednik Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost. U Službenom glasniku od 3. novembra je objavljeno da je Nikolić, zlatnom medaljom za… »

Korisnici društvenih mreža u regionu više simpatišu Trampa

N1 Info 07.11.2016
Korisnici društvenih mreža Fejsbuk i Tviter sa govornog područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, češće su se negativno izražavali o kandidatkinji demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, nego o republikanskom kandidatu… »

Kineska ljubav po staroj ceni

Politika 07.11.2016
Kamate na tri kineska kredita ukupne vrednosti 734 miliona evra kreću se od dva do 2,5 odsto. Sa Eksim bankom dogovoren rok otplate od 20 godina i grejs period od pet godina. Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je na samitu Kine i 16 evropskih… »

Mihajlović: Preventivne mere zbog prognoze vremena

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zbog vremenskih prilika i meteorološke prognoze za naredni period, pozvala je danas preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu… »

Studenti Ekonomskog za protest, dekan za razgovor

Mondo 07.11.2016
Studenаti Ekonomskog fаkultetа u Beogradu najavili su danas da će u četvrtak, 10. novembra, krenuti u protesnu šetnju jer do sada sa rukovodstvom te ustanove nisu uspeli da postignu dogovor o svojim zahtevima. Dekan zove na razgovor. Foto: Mondo/… »