Ekonomija arhiva vesti 07.11.2016

Nije isto premostiti Sićevačku klisuru i gurati kroz ravnicu

Politika 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za vreme njegovog mandata izgrađeno 100 kilometara puteva, a da očekuje da će do kraja mandata aktuelne vlade biti izgrađeno još više od 200 kilometara autoputeva. Premijer Aleksandar Vučić je za RTS… »

Odličan promet na Beogradskoj berzi

Blic 07.11.2016
Prvi trgovački dan u sedmici doneo je odličan promet na Beogradskoj berzi i pad repernog indeksa akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 474 miliona dinara. Indeks BELEX15 oslabio 0,85 odsto na 661,66 poena, a BELEXlajn se spustio za 0,41… »

Poslodavci koji zaposle žrtve nasilja očekuju subvencije

Gde investirati 07.11.2016
Od 1. januara poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima, dobijaće subvencije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin i dodao da se priprema lista nedozvoljenih poslova… »

Evropske berze porasle na početku nedelje

Gde investirati 07.11.2016
Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle jer su izgledi za pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima porasli nakon što je FBI poručio da nema osnova za tužbu protiv nje. STOXX indeks 600 vodećih evropskih… »

Ko je Velju Ilića izostavio sa spiska zvanica za otvaranje auto-puta

Politika 07.11.2016
Nekadašnji ministar građevinarstva, nezadovoljan što nije pozvan na ceremoniju otvaranja deonice auto-puta Ljig–Preljina, najavljuje da će stranački organi Nove Srbije „preispitati neke stvari koje nisu rešene i obećanja koja nisu ispunjena”… »

"Imaju samo dva pitanja - zato je važan svaki km"

B92 07.11.2016
Beograd -- Otvaranje autoputa Ljig-Preljina dobro je za privlačenje investicija, jer oni očekuju dobru infrastrukturu, koja znači jeftiniji transport i konkurentnost robe. "Dovoljno je da pogledate mapu Srbije i da uporedite gde su dosadašnje… »

Pčelari grade pogon za otkup i plasman meda u Rači

Beta 07.11.2016
Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) odlučio je da pogon za otkup i plasman meda bude izgradjen u opštini Rača, jer je ta opština ponudila najveću pomoć pčelarima za njegovu izgradnju, saopštio je Savez. Izvršni odbor SPOS ocenio je… »

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

Gde investirati 07.11.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz… »

Kreditni biro bi mogao da ima uvid u sve dugove građana

Kamatica 07.11.2016
Trenutno svi dužnici po kreditima, karticama, tekućim računima, koji svoje obaveze nisu izmirili u roku od 60 dana u Kreditnom birou se vode kao neuredni dužnici. Trenutno Kreditni biro raspolaže uglavnom podacima o dugovanjima prema bankama po… »

Za devet meseci strane investicije 1,38 milijardi evra

Beta 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nivo stranih investicija u prvih devet meseci ove godine iznosio 1,38 milijardi evra i da će i to doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na evropski nivo od oko 12 odsto. On je za Radio televizju… »