Ekonomija arhiva vesti 07.11.2016

Kilometar po kilometar povezujemo i ujedinjujemo Srbiju

Dnevnik 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju auto-puta Ljig–Preljina da ne krije radost jer je taj auto-put vidan dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i zemlja bez snova… »

Odličan dan na Beogradskoj berzi

B92 07.11.2016
Beograd -- Prvi trgovački dan u sedmici doneo je odličan promet na Beogradskoj berzi i pad repernog indeksa akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 474 miliona dinara (3,9 miliona evra). Indeks BELEX15 oslabio 0,85 odsto na 661,66 poena, a… »

Vulin: Uskoro lista nedozvoljenih poslova za decu

Blic 07.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će od 1. januara poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima dobijati subvencije i dodao da se priprema lista… »

Evropske berze porasle na početku nedelje

Gde investirati 07.11.2016
Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle jer su izgledi za pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima porasli nakon što je FBI poručio da nema osnova za tužbu protiv nje. STOXX indeks 600 vodećih evropskih… »

Velimir Ilić: Na otvaranje autoputa zvali čistačice i portire, a mene se nisu setili

Nova ekonomija 07.11.2016
Predsednik Nove Srbije (NS) i bivši ministar građevinarstva Velimir Ilić nije dobio poziv za današnju svečanost otvaranja deonice autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11, preneo je lokalni portal Morava info. Ilić je rekao da je očekivao da će biti… »

Čadež: Otvaranje auto-puta Ljig-Preljina dobro za privlačenje novih investicija

Nova ekonomija 07.11.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je za RTS da je otvaranje deonice auto-puta Ljig-Preljina dobro za privlačenje novih investicija, jer investitori očekuju dobru infrastrukturu, koja za njih znači jeftiniji transport i… »

Pčelari grade pogon za otkup i plasman meda u Rači

Beta 07.11.2016
Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) odlučio je da pogon za otkup i plasman meda bude izgradjen u opštini Rača, jer je ta opština ponudila najveću pomoć pčelarima za njegovu izgradnju, saopštio je Savez. Izvršni odbor SPOS ocenio je… »

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

Gde investirati 07.11.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz… »

Kreditni biro bi mogao da ima uvid u sve dugove građana

Gde investirati 07.11.2016
Trenutno svi dužnici po kreditima, karticama, tekućim računima, koji svoje obaveze nisu izmirili u roku od 60 dana u Kreditnom birou se vode kao neuredni dužnici. Trenutno Kreditni biro raspolaže uglavnom podacima o dugovanjima prema bankama po… »

Za devet meseci strane investicije 1,38 milijardi evra

Beta 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nivo stranih investicija u prvih devet meseci ove godine iznosio 1,38 milijardi evra i da će i to doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na evropski nivo od oko 12 odsto. On je za Radio televizju… »