Izvor: Al Jazeera/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Bh. policajci u mirovnim misijama

Al Jazeera 07.11.2016
Bh. policajci, učesnici mirovnih misija u Aziji i Africi, sada obučavaju i švedske te norveške kolege. Piše: Fahrudin Vojić Iako je Bosna i Hercegovina u medijima često bila prikazivana kao nesigurna zemlja, svoju opredijeljenost za mir pokazala je… »

MMF u Srbiji: Nadzor nad dužnikom

Al Jazeera 07.11.2016
Posjeta delegacije MMF-a Srbiji je ništa drugo do posjeta predstavnika međunarodne banke zemlji dužniku koja nije u potpunosti sposobna samostalno brinuti o svojim finansijama. Piše: Goran Stanković Poseta predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda… »

Grčki arhiepiskop za odgodu izgradnje džamije u Atini

Al Jazeera 07.11.2016
Iako su grčke vlasti još prije deset godina odobrile gradnju džamije, arhiepiskop Jeronimos smatra da nije odgovarajuće vrijeme za njenu izgradnju. Piše: Shadi al-Ayoubi Grčki arhiepiskop Jeronimos smatra kako nije odgovarajuće vrijeme za izgradnju… »

Privode se kraju ovosezonski radovi na Aladža džamiji

Al Jazeera 07.11.2016
Plan je da ponovna izgradnja Aladža džamije u Foči, srušene 1992, bude završena krajem iduće godine. Piše: Elma Geca Aladža džamija u Foči, jedan od najvrednijih nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini, niče iz pepela na mjestu na kojem je… »

Egipat: Vjera u vojnim redovima po mjeri Sisija

Al Jazeera 07.11.2016
Hoće li se fabrike oružja pretvoriti u prostorije za vjerska predavanja, pitaju analitičari. Piše: Abdullah Hamid Oni koji posmatraju dešavanja na egipatskoj sceni smatraju kako saopćenje egipatskog ministra kulture Hilmija Nimnima, koje se tiče… »

'Halka' ili 'hobotnica' - ista stvar

Al Jazeera 07.11.2016
Oslobađajuća presuda u aferi 'Gibraltar' prilika je da se progovori o korupciji u Bosni i Hercegovini. Piše: Nihad Đozić Oslobađajuća (prvostepena) presuda u aferi "Gibraltar" prilika je da se, po ko zna koji put, progovori o korupciji, jer je to… »