Izvor: B92/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić prihvatio šeikov predlog, spremili novac

B92 07.11.2016
Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić je razgovarao s predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Katara, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem. U Dohi, Nikolić je prihvatio predlog da Vlada Srbije pripremi prospekte preduzeća… »

Zeri: "Važne političke figure" na optužnici za zločine OVK

B92 07.11.2016
Očekuje se da će Specijalni sud za ratne zločine OVK podići prve optužnice za ratne zločine u prvoj polovini 2017. godine. Politički analitičari na Kosovu tvrde da bi važne političke figure mogle da se nađu među optuženima, piše prištinski… »

Sabor IZ odbacio odluku Saveta za visoko obrazovanje

B92 07.11.2016
Novi Pazar -- Sabor Islamske zajednice, kojem je predsedavao Muamer Zukorlić, odbacio je odluku Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. Savet je uskratio akreditacije Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Zukorlić, inače predsednik Odbora za… »

Vučić o oružju: Stvari ozbiljnije nego što smo očekivali

B92 07.11.2016
Premijer Vučić izjavio je gostujući na RTS da je slučaj pronađenog oružja u blizi njegove kuće ozbiljniji nego što se očekivalo u prvom trenutku. Kako kaže, lično je očekivao da policija neće naći ništa. "Ne volim da kukam i o tome ne… »

Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

B92 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola. "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština… »

Borovčanin: Isključen sam iz SPS, uskoro o tamnom vilajetu

B92 07.11.2016
Doskorašnji funkcioner SPS Nenad Borovčanin saoptio je da je zvanično isključen iz članstva te partije. On je na svom Tviter nalogu objavio fotografije obrazloženja te odluke, uz napomenu da je taj dokument bez istine. “Uskoro ću pričati o tom… »

Ambasadorka Nemačke: Dijalog Kosova i Srbije stagnira

B92 07.11.2016
Priština -- Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode. Ona je rekla i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem… »

Tužilac za OVK rekao Mustafi da će raditi bez straha

B92 07.11.2016
Priština -- Glavni tužilac suda za OVK Dejvid Švendiman razgovarao je u Prištini s premijerom Kosova Isom Mustafom i s ministrom pravde Duratom Hodžajem. Švendimen je kosovskim zvaničnicima, kako se navodi u saopštenju koje je Beti dostavio njegov… »

"Izveštaj EK za Srbiju biće 'uglavnom pozitivan'"

B92 07.11.2016
Brisel -- Srbija će od Evropske komisije dobiti u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godinji, saznaje Tanjug u Briselu. Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave, kao i konstruktivna… »

Hofer sutra u poseti Srbiji

B92 07.11.2016
Beč -- Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima Norbert Hofer doputovaće sutra u dvodnevnu posetu Beogradu. Potpredsednik FPO, kako je Tanjugu saopštio njegov portparol Martin Glir, sutra će se sastati sa predsednicom… »