Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 07.11.2016

Biber osvojio najviše priznanja na dodeli evropskih MTV nagrada

B92 07.11.2016
Kanadski pevač Džastin Biber osvojio je najviše priznanja na dodeli evropskih muzičkih nagrada MTV u nedelju uveče u Roterdamu, dok je favorit Bijonse ostala bez ijedne nagrade. Biber je dobio tri nagrade, od kojih za najbolju pesmu "Sorry" i… »

Sudija naredio: Šimpanza mora biti puštena iz zoo-vrta

B92 07.11.2016
Šimpanza Sesilija, koja je godinama živela u groznim uslovima, sama i zatvorena u kavezu u zoološkom vrtu u Argentini uskoro bi trebalo da bude puštena "na slobodu". Odlučila je tako prošle nedelje sudija Marija Alehandra Mauriso obrazloživši kako… »

U Sibiru primećene čudne ledene kugle (FOTO/VIDEO)

B92 07.11.2016
Velike ledene kugle pojavile su se u Obskom zalivu u Sibiru, a najveće među njima u prečniku imaju više od 90 cm. Ovaj neobični ledeni fenomen povezan je s vremenskim prilikama koje bi mogle da izazovu jače snežne padavine u Severnoj Americi i… »

ESA: Prva fotografija u boji mesta pada letelice Skjapareli

B92 07.11.2016
Prva kolor fotografija mesta pada letelica Skjapareli, koja je trebala da sleti na Mars u okviru misije Egzo Mars Evropske svemirske agencije (ESA), pojavila se u javnosti. Lander Skjapareli se srušio na površinu Crvene planete 19. oktobra pri brzini… »

Zašto se žene plaše da traže epiduralnu anesteziju?

B92 07.11.2016
Doktorka Felisiti Plat, predsednica Asocijacije akušerskih anesteziologa, izjavila je da je krajnje vreme da se progovori o bolu tokom porođaja, kao i o njegovom otklanjanju. Žene ne bi trebalo da se stide da traže epidural tokom porođaja. Od doktora… »

Mladi Holanđanin oborio rekord u slaganju Rubikove kocke

B92 07.11.2016
Dvadesetogodišnji Mats Valk iz Holandije postavio je novi rekord u slaganju Rubikove kocke tokom vikenda na takmičenju "Jawa Timur Open" u Indoneziji. Dvadesetogodišnji Valk uspeo je da obori rekord od 4,90 sekundi koji je postavio 14-godišnji Lukas… »

Srca im kucaju, znoje se, topli su, ali su - umrli

B92 07.11.2016
Kako tretirati mrtvu osobu koja se u mrtvačnici uspravi u sedeći položaj i prekrsti ruke preko grudi? Srca im i dalje tuku. Uriniraju. Njihova tela se ne raspadaju i topla su na dodir; stomak im krči, rane zaceljuju, a creva i dalje mogu da vare… »

Pogledajte borbu dva najsmrtonosnija pauka na svetu (VIDEO)

B92 07.11.2016
Dva najsmrtonosnija pauka na svetu sadrže dovoljno otrova da ubiju čoveka za samo 15 minuta. Međutim, ponekad dobijaju priliku da, umesto sa slabijima, odmere snage jedan s drugim. Takvu situaciju zatekao je jedan Australijanac u svom dvorištu gde je… »

Ulje koje najbolje topi masne naslage sa stomaka

B92 07.11.2016
Ulje uljane repice moglo bi da počne da topi masne naslage za manje od četiri nedelje, pokazalo je najnovije istraživanje. Ulje, koje se dobija iz semena uljane repice, sadrži upola manje zasićenih masti od maslinovog ulja i materije koje naročito… »

Pametnije nego što smo mislili: Ptice su “pernati majmuni”

B92 07.11.2016
Nejtan Emeri, autor nove knjige "Ptičji mozak: Istraga njihove inteligencije" i profesor na Univerzitetu “Kraljice Meri” u Londonu tvrdi da su ptice znatno inteligentnije nego što je čovečanstvo do sada mislilo. “Studije ptičje… »