Izvor: Balkan Rock/Zabava arhiva vesti 07.11.2016

Swans dolaze u Beograd

Balkan Rock 07.11.2016
Kultni američki bend Swans će, po prvi put od 1987. godine, kada je u SKC-u promovisao svoj album “Children of God“, ponovo posetiti Beograd 25 marta 2017. i održati koncert u sklopu svoje aktuelne turneje, pod okriljem koncertne booking agencije… »

Arsenal metalcore zvuka u Domu omladine uz Fyn, Blood Youth i While She Sleeps

Balkan Rock 07.11.2016
While She Sleeps / foto: Ivana Marjanović Vreme je bilo da se ponovo podgreje unutrašnjost beogradskog Doma omladine uz gitarski agresivan i dinamičan zvuk i ovoga puta je to bio zadatak za tri benda: Fyn, Blood Youth i, glavno i dugo očekivano ime… »

10 muzičara kao strip junaci

Balkan Rock 07.11.2016
Čitajući jednu od onih “100 najboljih albuma koje morate čuti pre nego što umrete inače ćete goreti u paklu zauvek, a možda i duže” knjiga zaintrigirala sam eklektičan deo svog uma. Dovoljno je bilo da za neki od Hendriksovih albuma pročitam… »

Valdet Luboteni (The Orange Strips) predstavio solo album “False Dawns” pod imenom Trees Of Maine

Balkan Rock 07.11.2016
Iako je ime Trees Of Maine prvotno zamišljeno kao naziv za duo čiji su članovi u početku bili Valdet Luboteni (The Orange Strips) i Dino Santaleza (Pridjevi), s vremenom se pretvorilo u glazbeni solo projekt iza kojeg stoji Luboteni, dok je Santaleza… »

Sleigh Bells ekranizovali pesmu “I Can Only Stare”

Balkan Rock 07.11.2016
Američki noise pop duo Sleigh Bells objavio je spot za numeru “I Can Only Stare” koja će se naći na njihovom nadolazećem albumu. U spotu se pojavljuju članovi benda Alexis Krauss i Derek Miller, a drugopomenuti je pomogao u režiji koju potpisuje… »

Lazarath i Sentence organizuju promociju split albuma u Novom Sadu

Balkan Rock 07.11.2016
U četvrtak 10. novemba u novosadskom klubu Fabrika biće upriličena promocija split albuma “Shoulder to Shoulder” hardcore bendova Lazarath i Sentence. Lazarath je novosadski hardcore bend i do sada imaju objavljen jedan dugosvirajući album iz… »

Oi! punk bend Hard Skin premijerno u Zagrebu na devetom Torpediranju

Balkan Rock 07.11.2016
Na devetom Torpediranju u četvrtak, 10. studenoga, u zagrebačkom AKC Attacku sviraju Hard Skin i Bosonogo Djetinjstvo. Torpedo Syndicate Zagreb po prvi put u Zagreb dovodi londonske meštre najtvrđe ojčine 21. stoljeća.Svirajući izvorni nepatvoreni… »

Objavljene „izgubljene“ pjesme Smithsa

Balkan Rock 07.11.2016
Bubnjar Si Wolstencroft zvan Funky Si nedavno je iskopao kazetu snimanu 1981. na kojoj su demo snimke benda Freak Party, a činili su ga gitarist Johnny Marr, basist Andy Rourke i već navedeni bubnjar. Kasnije mijenjaju ime u The Smiths, a nakon pola… »

Thee Oh Sees predstavili još jedan singl sa buduće ploče

Balkan Rock 07.11.2016
Garažni rok sastav Thee Oh Sees predstavio je novu pesmu “You Will Find It Here” koja će se naći na njihovom predstojećem albumu “An Odd Entrances“. Kalifornijski bend nam je nedavno podario sjajni “ A Weird Exits“, ali hiperproduktivni… »

Jorgovani zakazali nastup u Božidarcu

Balkan Rock 07.11.2016
U petak 25. novembra u okviru Vračar Rocks! festivala u beogradskom Božidarcu koncert će održati punk grupa Jorgovani, a kao podrška nastupiće Scordisci i Žuta Minuta. Jorgovani su punk supergrupa koja će i na ovoj svirci nastaviti promociju… »