Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Potpisano pet dokumenata o saradnji Srbije i Katara

Beta 07.11.2016
Delegacija Srbije koju predvodi predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisala je u Kataru pet dokumenata o saradnji dve zemlje, medju kojima su i sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti… »

Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Beta 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo". "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama… »

Jadranka Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

Beta 07.11.2016
Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženje… »

Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Beta 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

Tužilac za zločine OVK: Radiću bez straha

Beta 07.11.2016
Glavni tužilac specijalnog suda za zločine OVK Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini s premijerom Kosova Isom Mustafom i s ministrom pravde Duratom Hodžajem. Švendimen je kosovskim zvaničnicima, kako se navodi u saopštenju koje je… »

Počela Nedelja parlamentarizma u Srbiji

Beta 07.11.2016
U Domu Narodne skupštine u Beogradu danas je otvorena "Nedeljа pаrlаmentаrizmа" u okviru koje će do 13. novembra biti organizovan niz rаzgovora o pаrlаmentаrnoj demokrаtiji i učešću grаdjаnа u demokrаtskim procesimа, kako bi se rad… »

Sutra 10 godina od proglašenja Ustava

Beta 07.11.2016
Deseta godišnjica proglašenja novog Ustava, prvog od uspostavljanja Srbije kao samostalne države, navršava se sutra 8. novembra. Ustav je proglašen 8. novembra 2006. godine na svečanoj sednici u Domu Narodne skupštine u Beogradu. Novi ustav je… »

Vučić: Srbiji potreban predsednik koji će se dopunjavati s vladom

Beta 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se neće kandidovati na predsedničkim izborima naredne godine i da je Srbiji potreban šef države koji će se dopunjavati s vladom. On je za Radio televiziju Srbije rekao i da veoma poštuje rad… »

Vučić: Licemerno je govoriti da Guri ima veze sa ubistvom braće Bitići

Beta 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da je ubistvo američkih državljana braće Bitići strašan zločin, da bi dao sve da se to okonča posle 13 godina, ali da je strašno licemerno govoriti da istraga nema rezultata jer je u njihovo… »