Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

RHMZ izdao upozorenje: Danas i sutra obilne padavine, a od srede sneg

Blic 07.11.2016
U Srbiji će danas biti pretezno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, a moguća je i grmljavina. RHMZ izdao je upozorenje na obilne padavine za noć 7. novembra, i jutro 8. novembra. U toku noći pojačanje padavina… »

Vojske tri zemlje danas u Kovinu: Nastavlja se vežba "Slovensko bratstvo"

Blic 07.11.2016
Segment multinacionalne vojne vežbe "Slovenskog bratstvo 2016", koju izvode pripadnici oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije, biće održan danas na aerodromu Kovin. Kako je navedeno u ranijem saopštenju Ministarstva odbrane, u ponedeljak 7… »

Praznik: Petak u Srbiji neradan dan

Blic 07.11.2016
Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Taj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je dan koji se smatra kapitulacijom Nemačke u Prvom svetskom ratu 1918. godine… »

Đurović: Hitno poboljšati higijenu u centrima za azil, ne ograničavati migrantima kretanje zbog bolesti

Blic 07.11.2016
Država bi trebalo hitno da poveća smeštajne kapacitete za migrante i poboljša higijenu u centrima za azil, umesto što najavljuje ograničavanje slobode kretanja zbog pojave telesnih vaših među izbeglicama, izjavio je danas direktor Centra za… »

Avion Austrian Airlines neplanirano sleteo u Beograd, kosovski mediji: Došlo je do kvara na motoru

Blic 07.11.2016
Avion kompanije Austrian Airlines OS 769, koji je saobraćao na liniji Beč-Priština, neplanirano je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, saopšteno je Tanjugu u Službi za odnose sa javnošću. Avion austrijske avio kompanije sleteio je na… »

Nikolić odlikovao Dibalja i pripadnike Vojske Srbije

Blic 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, trećeg stepena, objavljeno je u Službenom glasniku. U Službenom glasniku od 3… »

Dan sećanja na žene žrtve nasilja: Ministarka Kuburović potpisala peticiju, zakon uskoro u proceduri

Blic 07.11.2016
Ministаrka prаvde Nelа Kuburović potpisаlа je dаnаs peticiju zа proglаšenje 18. mаjа Dаnom sećаnjа nа ubijene žene žrtve nаsiljа, saopšteno je danas iz resornog ministarstva. Nela Kuburović je reklа dа je Predlog zаkonа o… »

Blic u Prištini: Jedan detalj je nepobitan dokaz da je Kosovo Srbija

Blic 07.11.2016
Kada se pogleda na rafove najprometnijih prodavnica u Prištini, Kosovo je sigurno Srbija. Procena je da u Prištini živi tek tridesetak Srba, ali najmanje toliko različitih namirnica srpskog porekla može se naći gotovo na svakom ćošku. Od slatkiša… »

"Političari nemaju suštinski interes da visoko obrazovanje bude bolje"

Blic 07.11.2016
Jedan od ključnih problema našeg visokog obrazovanja je odabir kadrova na univerzitetima. Oni koji su ova važna prava dobili nezasluženo, teško mogu biti u stanju da ih i koriste kako treba. Takvi profesori svoje pozicije više koriste kao sredstvo… »

Kad dame voze, manje je nesreća: Stručnjaci opovrgli predrasudu da su žene gori vozači

Blic 06.11.2016
Žene su sa stanovišta bezbednosti bolji vozači od muškaraca i mogu da doprinesu da se smanji broj poginulih na putevima. Ovaj podatak iznela je evropska komesarka za saobraćaj Violeta Bulc predstavljajući informacije o sektoru transporta u EU. -… »