Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić u Kataru: Svako ko ima viziju da posluje u Srbiji može da ostvari profit

Blic 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Državi Katar, gde ga je dočekao emir države šeik Tamim bin Hamad Al-Tani, a tokom te posete potpisano je više sporazuma o saradnji. Tokom zvanične posete delegacije Republike… »

"Zeri": Prve optužžnice početkom 2017, a među optuženima i važžne figure

Blic 07.11.2016
Očekuje se da će Specijalni sud za ratne zločine OVK podići prve optužnice za ratne zločine u prvoj polovini 2017. godine, a politički analitičari na Kosovu tvrde da bi važne političke figure mogle da se nađu među optuženima, piše danas… »

Omerović: Zukorlić zloupotrebljava i manipuliše Islamskom zajednicom zarad ličnih interesa

Blic 07.11.2016
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović optužio je danas Muamera Zukorlića da zloupotrebljava i manipuliše institucijama Islamske zajednice u Srbiji i Svebošnjačkim saborom, u interesu svog Internacionalnog univerziteta u Novom… »

Borovačnin i zvanično isključen iz SPS: Uskoro ću pričati o tom tamnom vilajetu

Blic 07.11.2016
Nenad Borovčanin, funkcioner SPS i zamenik predsednika opštine Stari Grad, danas je i zvanično isključen iz stranke. On je tu informaciju podelio preko svog Tviter naloga. Od sada i zvanično isčlanjen iz @socijalisti Obrazloženje je bez istine, ali… »

Dačić: Propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Blic 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola. - Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština… »

Joksimović: Saradnja sa agencijama UN je efikasna i od velikog značaja za Srbiju

Blic 07.11.2016
Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženje… »

Tužilac za zločine ovk: Švendiman: Vodiću se isključivo činjenicama i zakonom

Blic 07.11.2016
Glavni tužilac novoosnovanog Specijalnog tužilaštva Dejvid Švendiman je tokom današnjeg boravka u Prištini imao niz susreta sa predstavnicima kosovskih vlasti, a tom prilikom on je naglasio svoju nezavisnu ulogu i da će tokom svog mandata biti… »

Prvi dan "Nedelje parlamentarizma" - Za bolju vezu građana i poslanika

Blic 07.11.2016
Po drugi put u Domu Narodne skupštine izložbom Saše Radovića otpočela je ovogodišnja "Nedelja parlamentarizma", sa željom da se rad parlamenta ujedinjenim snagama učini još otvorenijim, transparentnijim i boljim. Izložba fotografija, na kojima… »

Hofer od sutra u Srbiji, susreti sa državnim vrhom

Blic 07.11.2016
Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima Norbert Hofer doputovaće sutra u dvodnevnu posetu Beogradu. Potpredsednik FPO, kako je Tanjugu saopštio njegov portparol Martin Glir, sutra će se sastati sa predsednicom Narodne… »

AMSS: Oprez od odrona duž klisura i u planinskim predelima

Blic 07.11.2016
Oblačno vreme širom zemlje i padavine koje su za večeras najavljene najviše u južnim krajevima uslovljavaju nepovoljne uslove za vožnju, te Auto moto savez Srbije upozorava vozače na opasnost od odrona na koje treba računati na putevima u višim… »