Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 07.11.2016

Izvršitelji popisali deo imovine Radio-televizije Kragujevac zbog neisplaćenih plata

Blic 07.11.2016
Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio-televizije Kragujevac (RTK) povodom tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada, rečeno je agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost". Prema rečima poverenika sindikata… »

Prva redovna kargo linija Niš-Istanbul na aerodromu Konstantin Veliki

Blic 07.11.2016
Zahvaljujući redovnoj kargo liniji na relaciji Niš-Istanbul-Niš, godišnje će biti prevezeno 4.000 tona robe, najavio je u Nišu Mustafa Jaz regionalni direktor za Evropu turske kompanije „Turkiš kargo“. Čarter letovi iz Niša starovali su… »

Kučević: U Tutinu očekujem razvojni bum u narednoj godini

Blic 07.11.2016
Tutin ide krupnim koracima napred i predstavlja veliki razvojni potencijal, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Šemsudin Kučević. Iako je ova opština spadala u nerazvijenije u Srbiji, sada može da se pohvali mnogim stvarima, navodi… »

Verovali ili ne: Vladimir Putin je u Srbiji dobio svoje selo, a uskoro će i rakiju

Blic 06.11.2016
Meštani sela pored Medveđe u Srbiji odlučili su da, zbog ljubavi prema ruskom predsedniku, ime sela promene u Putinovo. Naime, stari naziv ovog mesta Hadžinci nastao je još za vreme turske vladavine i njegovim stanovnicima se nikako nije dopadao… »

Bruka: Pola Užica i četvrti dan bez vode, iz havarisane cevi buknuo gejzir visok deset metara

Blic 07.11.2016
Užičane koji žive u višim zonama grada i koji su sinoć čekali da im posle tri dana suvih slavina konačno poteče voda sinoć je zatekla nova vest - voda će stići, ali ko zna kad. U petak, kada su počeli radovi na zameni dela dotrajale… »

Srušila se kuća u kojoj je živeo Đura Jakšić

Blic 07.11.2016
Zid kuće u kojoj je, dok je službovao u Kragujevcu, kao podstanar živeo Đura Jakšić, srušio se pod teretom vremena i nezainteresovanosti države da ovaj objekat u Ulici Karađorđeva 36, proglasi spomenikom kulture ili da ga na bilo koji drugi… »

Amerikanci u Priboju pokreću proizvodnju klima uređaja

Blic 07.11.2016
Kompanija „MHT Produkt“ iz SAD otvoriće u Slobodnoj zoni Priboj pogon za proizvodnju klima i rashladnih uređaja. Kako je prezicirano ugovorom koji su danas potpisali Šaram Masudni, vlasnik američke kompanije, i Milisav Šalipur, direktor Slobodne… »

Niko neće da pomogne majci petoro dece: "Pitaju me što sam rađala kad mi treba pomoć"

Blic 07.11.2016
Sanja Arsenijević (31) iz Kragujevca, majka petoro dece, i pored toga što nema nikakvih prihoda, nije mogla da dobije dečiji dodatak. Teodora (11) Luka (9), Ljubina (7), Rajko (5), i Stefan (2), žive od milosti komšija i rođaka. - Kuća, u kojoj… »

Slovenci hoće da selektuju otpad u Prijepolju

Blic 07.11.2016
Firma iz Slovenije zainteresovana je da u mestu Stugovi kod Prijepolja gradi transfer stanicu za selektovanje komunalnog otpada po evropskim standardima, a projekat bi sa milion evra mogla da pomogne Vlada Slovenije. Ako sredstva budu odobrena, radovi će… »

Hoteli arapskog biznismena još u mraku: Duguju za struju više od četiri miliona dinara

Blic 07.11.2016
Hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vlasina" i "Jezero" na Vlasinskom jezeru i "Vilin Lug" u Crnoj Travi, koje je na aukciji 27. maja ove godine kupio arapski biznismen Ali Abdula ms el Maki iz Katara za nešto više od million evra, još su u mraku. Zbog… »