Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

RHMZ: Obilne padavine u Srbiji

Danas 07.11.2016
Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na obilne padavine u periodu od ponedeljka do srede uveče. Obilne padavine se očekuju u jugozapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije, ukupna količina padavina od 40 do 80 mm… »

Desant na "Kovin"

Danas 07.11.2016
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da su danas na aerodromu "Kovin", u okviru multinacionalne vežbe "Slovensko bratstvo 2016", pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije, Oružanih snaga Republike Belorusije i Vojske Srbije izveli deo prikaza… »

Neradni petak 11.novembar

Danas 07.11.2016
Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se 11. novembra, koji ove godine pada u petak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad. Na ovaj dan ne rade državni i drugi organi, privredna… »

Ministarka Kuburović potpisala peticiju

Danas 07.11.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović potpisala je danas sa saradnicima peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Kuburović je tom prilikom rekla da je Ministarstvo pravde podržalo tu peticiju imajući u vidu da je… »

Matematička gimnazija ponovo među najboljima

Danas 07.11.2016
Matematička gimnazija saopštila je danas da su njeni učenici, na takmičenju KAMAChallenge u gradu Perm u Rusiji, osvojili drugo mesto na takmičenju iz fizike i treće mesto na takmičenju iz matematike. Matematička gimnazija, kao jedina škola van… »

Pravilo 6+2

Danas 07.11.2016
Na Dvestadvojci juče je u okviru zabavnog programa slušaocima postavljeno interesantno pitanje – šta bi se dogodilo da se rad proglasi nezakonitom aktivnošću. Vrlo inspirativno je delovalo na mase. Među gomilom duhovitih dosetki izdvojio bih jednu… »

Dejan Vuk, tumač vlažnih snova

Danas 07.11.2016
Na Kipru ne postoje divna stvorenja koja se predstavljaju kao politički analitičari, jer se tamo razložno smatra da građani nisu moroni kojima treba stručno tumačiti svakodnevne poteze vlade. Jedna od prvih stvari koja mi je - naviknutom na… »

Zašto je važna Nedelja parlamentarizma?

Danas 07.11.2016
Danas počinje Druga Nedelja parlamentarizma – naš pokušaj da Parlament približimo građanima. Sa velikim brojem partnera krozviše od 110 događaja, povezujemo građane sa njihovim Parlamentom, u direktnoj komunikaciji kojoj težimo kao inicijativa… »

Reductio ad Hitlerum

Danas 07.11.2016
Nedavno sam pratio Fejsbuk raspravu u kojoj su učestvovali jedan istoričar koji veruje da bi izbor Donalda Trampa za predsednika SAD doneo veliku nesreću čovečanstvu, ... ...toliku da je po njegovom mišljenju republikanskog kandidata sasvim umesno… »

Vlast ne vidi štrajkače

Danas 07.11.2016
Šta je to potrebno da urade štrajkači, na primer oni koji gladuju u Kragujevcu, da bi skrenuli pažnju premijera i ministra rada na svoje probleme? Da li iko, osim pojedinih sindikata i medija mari za to što još od 11. oktobra invalidi rada u… »