Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić: Katar zainteresovan za banje

Danas 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Katara, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem. Nikolić je predložio da se, nakon potpisivanja sporazuma, formira… »

Specijalni tužilac za ratne zločine dolazi u BG i PR

Danas 07.11.2016
Specijalni tužilac za ratne zločine na Kosovu Dejvid Švendimen posetiće Prištinu i Beograd u vremenu od 7. do 11. novembra 2016. godine, saopšteno je iz njegovog kabineta. Švendimen će se predstaviti kao glavni tužilac novosonovanog Specijalnog… »

Dačić: Interpol odbio Kosovo

Danas 07.11.2016
Na današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao je još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo, izjavio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama… »

Joksimović: Razvojna podrška UN Srbiji

Danas 07.11.2016
Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji Irenom Vojačkovom-Solorano o procesu pristupanja, sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN. Ministarka za evropske integracije i Vojačkova-Solorano ukazale su… »

Počela druga Nedelja parlamentarizma

Danas 07.11.2016
Druga po redu «Nedelja parlamentarzima» pod sloganom «Imate reč» svečano je otvorena u Domu Narodne skupštine. «Nedelju parlamentarizma» organizuju Narodna skupština Srbije i inicijativa Otvoreni parlament u saradnji sa još 60 partnerskih… »

Veselinović: Opozicija ima snagu

Danas 07.11.2016
Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je siguran da opozicija ima ozbiljnu snagu i da može biti mesto okupljanja svih onih koji su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića jer su već dokazali da nisu potkupljivi i da neće da… »

Istinomer: Preletanje kao prevara birača

Danas 07.11.2016
Preletanje u suprotni politički tabor predstavlja izvitoperavanje izborne volje građana, ocenila je danas profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić na panel diskusiji "Ko je jači - birači ili preletači?" u organizaciji Centra za istraživanje… »

Saša Radulović: Vlast zaluđuje osiromašene građane

Danas 07.11.2016
"Afera zolja" u Jajincima olako i medijsko manipulisanje da bi se izazvao strah kod građana. Poziv na taj sastanak opozicionih stranaka bio je nedefinisan, bez dnevnog reda i jasne ideje, o čemu će se razgovarati i zbog toga nismo otišli. Ovakvi… »

Ujedinjenjem do veće minutaže

Danas 07.11.2016
Samostalni poslanici prinuđeni da dele 15 minuta vremena i utrkuju se ko će da govori. Raspadom poslaničke grupe DSS broj samostalnih poslanika povećan je čak na deset. Tehnički gledano ovi poslanici mogli bi da formiraju čak dva poslanička kluba… »