Izvor: Dojče vele arhiva vesti 07.11.2016

Nekada oslobodilac, danas - dinastija

Dojče vele 07.11.2016
Novi stari predsednik Nikaragve Danijel Ortega je sporan političar. Nekada je učestvovao u oslobađanju države od diktature, a danas je sam pod optužbama da vlada kao diktator. Dobar deo porodice Ortega dobio je funkcije. Danijel Ortega, političar… »

Izbori bez pobednika

Dojče vele 07.11.2016
Sjedinjene Američke Države su proteklih meseci bile suočene sa predizbornom kampanjom na kraju koje će biti samo gubitnici. Najveću odgovornost za to snosi politički establišment, a ne Donald Tramp, smtara Ines Pol. Sutra, u utorak Sjedinjene… »

Egomanijak i Evropa bez kompasa

Dojče vele 07.11.2016
Redžep Tajip Erdogan je na kritike EU reagovao: "Baš me briga da li me zovete diktatorom ili slično. To mi na jedno uvo uđe, na drugo izađe. Važno je šta kaže moj narod." A evo kako je na to reagovala nemačka štampa. Iz protesta zbog hapšenja… »

Olakšanje za Hilari Klinton

Dojče vele 07.11.2016
Najnovije pismo šefa FBI Džejmsa Komija, skinulo je ljagu sa Hilari Clinton, dan pre izbora. Time je otklonjena velika prepreka na putu ka Beloj kući. No, u ovoj aferi još nije pala poslednja reč, smatra Mihael Knige. Deset dana nakon što se šef… »

Ključ izbora u rukama obrazovanih žena

Dojče vele 07.11.2016
Kako se približava dan izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, tako broj neodlučnih opada. Istovremeno, neki analitičari procenjuju da bi izbore mogli da presude glasovi – obrazovanih žena. „Kad nju gledam, ja vidim 'ekstremnu nemarnost'. Kad… »

Krvna osveta

Dojče vele 07.11.2016
O krvnoj osveti se u Albaniji nerado govori – ali ona još uvek postoji. Ovo je priča o jednoj učiteljici koja obilazi decu i porodice koje žive u izolaciji - zbog straha od osvete. Liliana Luani je na putu: sat vožnje autom, 45 minuta čamcem i… »