Izvor: EurActiv arhiva vesti 07.11.2016

Vođstvo kandidata opozicije na izborima u Bugarskoj

EurActiv 07.11.2016
Kandidat opozicione Socijalističke partije u Bugarskoj Rumen Radev osvojio je 6. novembra najviše glasova u prvom krugu predsedničkih izbora. To što je kandidatkinja vladajuće većine Cecka Cačeva zauzela drugo mesto predstavlja udarac za premijera… »

Velika očekivanja od nastavka pregovora o Kipru

EurActiv 07.11.2016
U Švajcarskoj je 7. novembra počela nova runda pregovora lidera kiparskih Grka i Turaka, pod okriljem UN, u cilju ponovnog ujedinjena ostrva koje je već 42 godine podeljeno. Razgovori koji će trajati do 11. novembra smatraju se poslednjom prilikom za… »

Radio-televizija Kragujevac možda ostane bez dozvole za emitovanje

EurActiv 07.11.2016
Radio-televiziji Kragujevac (RTK) preti oduzimanje dozvole za emitovanje jer od kada je privatizovana nije uplatila nijedan dinar na ime naknade Regulatornom telu za elektronske medije (REM), zbog čega je taj dug do novembra narastao na milion i 740.000… »

Francuzi zabrinuti zbog uvođenja baze ličnih podataka

EurActiv 07.11.2016
Formiranje velike baze koja će sadržati lične podatke gotovo svih Francuza izazvalo je zabrinutost u Francuskoj pa i u samoj vladi. Odluka o uvođenju baze je doneta nedavno tokom praznika bez konsultacija. Tu meru su kritikovali državna sekretarka u… »