Izvor: Gde investirati arhiva vesti 07.11.2016

Na Koridoru 11 otvoren autoput Ljig – Preljina

Gde investirati 07.11.2016
Danas je otvorena deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine dužine 40,35 kilometra za saobraćaj, a vozači će do kraja godine moći da koriste taj putni pravac bez naplate putarine. Vrednost radova iznosila je 308 miliona evra, od kojih je 300 miliona… »

Poslodavci koji zaposle žrtve nasilja očekuju subvencije

Gde investirati 07.11.2016
Od 1. januara poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima, dobijaće subvencije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin i dodao da se priprema lista nedozvoljenih poslova… »

Evropske berze porasle na početku nedelje

Gde investirati 07.11.2016
Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle jer su izgledi za pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima porasli nakon što je FBI poručio da nema osnova za tužbu protiv nje. STOXX indeks 600 vodećih evropskih… »

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

Gde investirati 07.11.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz… »

Kreditni biro bi mogao da ima uvid u sve dugove građana

Gde investirati 07.11.2016
Trenutno svi dužnici po kreditima, karticama, tekućim računima, koji svoje obaveze nisu izmirili u roku od 60 dana u Kreditnom birou se vode kao neuredni dužnici. Trenutno Kreditni biro raspolaže uglavnom podacima o dugovanjima prema bankama po… »

Srbija: Turkish cargo planira da Aerodrom Niš bude njegov regionalni centar

Gde investirati 07.11.2016
Predstavnik avio-kompanije za prevoz tereta “Turkish cargo” izjavio je danas u Nišu da ta kompanija koja je deo “Turkish airlinesa”, planira da niški aerodrom pretvori u svoj regionalni kargo centar. “Niški aerodrom će samim tim postati… »

Srbija: Strana ulaganja premašila 2,6 milijardi evra

Gde investirati 07.11.2016
Sudeći po učinku države na ozdravljenju srpske ekonomije u 2016. godini, ekonomisti tvrde da je njen doprinos rastu ukupnih investicija sasvim solidan. Članovi Fiskalnog saveta ukazuju da je sprovođenje reformi u 2016. gotovo potpuno stalo, a jedina… »

Smanjenje radnih mesta u javnom sektoru se svelo na penzionisanje

Gde investirati 07.11.2016
Kao ni prethodne godine, Vlada Srbije po svemu sudeći neće ni ove godine ostvariti cilj u smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru. Sakrivena iza dobrih rezultata u naplati poreza i smanjenja budžetskog deficita, reforma javne uprave i smanjenje… »

Elon Musk: Svi koji ostanu bez posla dobijaće platu

Gde investirati 07.11.2016
Inovatori samovozećih automobila mnogo pričaju o tome koliko ljudskih radnih mesta će biti ugašeno, ali retko i šta će biti sa tolikim brojem nezaposlenih. Kao i obično, Elon Musk, osnivač Tesle i Spejs iksa odgovara na jedno očigledno pitanje… »

Dmitrij Medvedev: Trgovinska razmena Rusije i Kine premašila 40 milijardi dolara

Gde investirati 07.11.2016
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas zadovoljstvo povodom aktuelnog nivoa ekonomske saradnje Rusije i Kine, čija je trgovinska razmena, kako kaže, ove godine premašila 40 milijardi dolara. “Ako govorimo o trgovinskom bilansu, izgleda da… »