Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 07.11.2016

Bez "pravog napretka" u ofanzivi na Raku

Glas Amerike 07.11.2016
Sirijske snage predvođene Kurdima, uz američku podršku iz vazduha, osvojile su nekoliko položaja Islamske države usled teških borbi severno od Rake. Međutim, Sirijska opservatorija za ljudska prava navodi da do sada nije bilo "pravog napretka" u… »

Konstituisan novi saziv crnogorskog parlamenta

Glas Amerike 07.11.2016
Novi saziv crnogorskog parlamenta konstituisan je danas na Cetinju, na sjednici koju su bojkotovali poslanici četiri najveće opozicione grupacije koje ne priznaju rezultate izbora. Mandat novih poslanika formalno je počeo nakon što je predsjednik… »

Tesna trka dan pre izbora, Klinton u blagom vodjstvu

Glas Amerike 07.11.2016
Birači u Sjedinjenim Državama posle duge i žestoke predizborne kampanje sjutra biraju novog predsednika. Između kandidata – demokrate Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa – dan uoči glasanja vodi se tesna trka, naročito u saveznim… »

Eksperti u Beogradu: Amerika dobija "slabog" predsednika posle Obame

Glas Amerike 07.11.2016
BEOGRAD — Izbori za predsednika SAD koji se održavaju u utorak zatiču glasače neodlučne i duboko podeljene između dva kadnidata, Hilari Klinton i Donald Trampa, a analitičari u Srbiji predviđaju da bi situacija mogla da podseća na onu koja se… »

Njujork pojačao mere bezbednosti pred izbore

Glas Amerike 07.11.2016
Dok se Njujork sprema da ugosti oba predsednička kandidata dve velike stranke na izbornu noć, gradske vlasti i policija pripremaju se da zaštite njihovu bezbednost. Uz uobičajenu gužvu, sam grad sada vrvi i od maratonaca, njihove publike i… »

Brisel zvanično neutralan prema američkim izborima

Glas Amerike 07.11.2016
Američki izbori za cijeli svijet imaju izuzetnu važnost- odredjuju smjernice odnosa zemlje prema ostatku svijeta a to posebno važi za Evropu, koja je višestruki, mnogi kažu: prirodni partner. Evropljani su, prema anketama, naklonjeniji gdji Klinton… »

Preminula Dženet Rino - prva žena sekretar za pravosuđe SAD

Glas Amerike 07.11.2016
Prva žena na položaju američkog sekretara za pravosuđe Dženet Rino preminula je danas od komplikacija povezanih sa Parkinsonovom bolešću u 79. godini života. Rino je bila poznata kao veoma direktna osoba. Njen osmogodišnji mandat u administraciji… »