Izvor: Jugmedia/Regioni arhiva vesti 07.11.2016

Blistavi i pritajeni preduzetnički duh Vlasotinčana

Jugmedia 07.11.2016
VLASOTINCE – Precizirani rokovi, smanjenje administracije i taksi, uniformni obrasci i povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg… »

Deset godina zatvora za gaženje devojčice

Jugmedia 07.11.2016
PROKUPLJE – Nepravosnažnom presudom Viši sud u Prokuplju osudio je na 10 godina zatvora Nikolu Boškovića (24) iz Blaca koji je krajem februara ove godine kolima usmrtio na pešačkom prelazu u centru Blaca 13-godišnju Nadu Bogićević. U izricanju… »

Spasilačke službe demonstrirale spremnost na nišavskom keju

Jugmedia 07.11.2016
NIŠ – Uprava za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije organizovali su danas na nišavskom keju vežbu „Medijana 2016“ povodom 7. novembra Dana zaštite od požara. Vatrogasci, policajci, pripadnici niškog odreda… »

RHMZ UPOZORAVA Večeras nas očekuje potop?!

Jugmedia 07.11.2016
LESKOVAC / VRANJE / NIŠ / PIROT – RHMZ izdao je upozorenje na obilne padavine za noć 7. novembra, i jutro 8. novembra. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša, uz južni i jugoistočni vetar u slabljenju i… »

Zaselak Adžinci u Gornjem Gajtanu dobio ime – Putinovo?!

Jugmedia 07.11.2016
MEDVEĐA – Sastala se dva meštana povratnika zapustele mahale Adžinci u Gornjem Gajtanu u opštini Medveđa, glasali i odučili da zaseoku sa napuštenim kućama i neobrađenim imanjima promene ime u – Putonovo, “в честь… »

Kako podići kvalitet obrazovanja u gimnazijama sa pretrpanim gradivom?

Jugmedia 07.11.2016
VLASOTINCE – Deset teza sa isto toliko predloga o podizanju kvaliteta gimnazijskog obrazovanja ponudio je danas na okruglom stolu u Gimnaziji u Vlasotincu prof. dr Žarko Spasić, predlažući da ta obrazovna ustanova bude prva u Srbiji koja će se… »

Vodovod pušta krivične prijave i protiv svojih radnika

Jugmedia 07.11.2016
VRANJE- Iako je procenat naplate usluga Javnogpreduzeća „Vodovod“ iz Vranja značajno porastao ,protiv određenih lica zaposlenih u ovoj firmi biće podnete krivične prijave zbog propusta u naplati dugovanja, zbog čega ovo preduzeće trpi… »

Opština raspisala konkurs za pomoć preduzetnicima

Jugmedia 07.11.2016
VLADIČIN HAN – Opštinsko veće Opštine Vladičin Han raspialo je javni za prijavu preduzetnika za dobijanje bespovratne državne pomoći – „de minimis“ za refundaciju troškova za nabavku mašina ili opreme u tekućoj godini u ukupnom iznosu od… »

Vranje gradi Regionalni centar za vanredne situacije

Jugmedia 07.11.2016
VRANJE- Početkom naredne godine u Vranju će otpočeti izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije kojim će biti objedinjen sistem zaštite, spasavanja i bezbednosti na nivou grada. Ovakav centar biće od koristi ne samo za Pčinjski region već… »

Da li je on „Ubica moga oca“?

Jugmedia 07.11.2016
LESKOVAC – Glumac leskovačkog Narodnog pozorišta Dragan Boža Marjanović pojavio se sinoć u trećoj epizodi već najpopularnije domaće serije „Ubice moga oca “ u ulozi Nemanje koji je član kriminalne grupe za koju gledaoci sumnjaju da je… »