Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Meteorolozi upozoravaju: Obilne padavine večeras, od četvrtka sneg, u utorak crveni meteoalarm!

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, moguća je i grmljavina. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar u… »

(Foto) ruski desant Na Kovin: Ovako su padobranci i tehnika spušteni na aerodrom

Kurir 07.11.2016
KOVIN - Na aerodromu „Kovin“ danas su, u okviru multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije, Oružanih snaga Republike Belorusije i Vojske Srbije izveli deo prikaza obučenosti. Prikazano je… »

Spajanje sa vikendom: U Srbiji neradni dan u petak 11. novembra

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će u petak, 11. novembra, biti obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu.Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Ovaj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine. Dan primirja u Prvom… »

Đurović: Ulicama Srbije luta preko 5.000 migranata

Kurir 07.11.2016
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović kaže da se u Srbiji nalazi između 7.000 i 10.000 migranata, da je oko 4.600 migranata u centrima za azil, dok ostali lutaju jer u smeštajnim centrima nema mesta. Đurović je na… »

Linija Beč-Priština: Avion Austrija erlajnz neplanirano prinudno sleteo na aerodrom Nikola Tesla

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - Avion kompanije Austrija erlajnz OS 769, koji je saobraćao na liniji Beč-Priština, neplanirano je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Avion austrijske avio kompanije sleteo je na beogradski aerodrom sinoć oko 22 sata. Nakon bezbednog… »

Sprečavanje zaraze: Počinje kontrola ulazaka i izlazaka iz prihvatnih centara za migrante

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - Država ne namerava da ograniči slobodu kretanja migranata, nego da epidemiološkim tretmanom prilikom ulaska i izlaska iz prihvatnih centara spreči mogućnost pojave ili proširivanja bilo kakve zaraze, izjavio je danas državni sekretar u… »

Izborna noć uživo! Saznajte prvi Izveštači Kurira pratiće glasanje u Americi! Hilari ili Tramp!

Kurir 07.11.2016
Kurir će u noći uoči američkih izbora i sutradan kada rezultati budu poznati organizovati specijal pod nazivom Amerika bira. Gosti će nam biti najkredibilniji sagovornici, diplomate, političare i novinari, a program će biti obogaćen uživo… »

Danas slavimo Mitrovdan: Ko ne bude kod svoje kuće, noćivaće po tuđim!

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva (SPC) 8. novembra slavi dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Praznik je posvećen antičkom komandantu Soluna koji je stradao zbog širenja hrišćanstva. Podsetimo, danas svakom… »

Oprezno za volanom: Vetar u slabljenju, ali kolovozi mokri, mogući odroni

Kurir 07.11.2016
Vetar je u slabljenju, a kako najavljuju iz RHMZ-a kiša i mokri kolovozi će tokom dana pratiti vozače, saopštio AMSS. Pored mokrih kolovoza i usporenog saobraćaja, iz AMSS upozoravaju vozače i na opasnost od odrona sa kojim treba računati na… »

Opasno manipulisanje istorijom: Evo šta deca na Zapadu uče o Gavrilu Principu

Kurir 07.11.2016
Deca u školama na Zapadu uče verziju istorije prema kojoj je atentat na Franca Ferdinanda bio puka slučajnost i na taj način ostaju bez ključnih saznanja o pravim uzrocima Prvog svetskog rata. Bila je to prekretnica 20. veka, događaj koji je… »