Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 07.11.2016

VULIN: Subvencije poslodavcima koji zaposle žrtve porodičnog nasilja

Moj Novi Sad 07.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije izjavio je danas da će od 1. januara poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima dobijati subvencije, te dodao da se priprema lista nedozvoljenih poslova za… »

Vreme danas: Pretežno oblačno, mestimično s kišom, u NS do 16°C

Moj Novi Sad 07.11.2016
U celoj zemlji danas će biti pretezno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično s kratkotrajnom kišom, a moguća je i grmljavina. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša, uz južni i jugoistočni vetar u… »

Drastične kazne za alkoholisane vozače: Za dva promila oduzimanje vozila

Moj Novi Sad 07.11.2016
Nacrtom novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da bude usvojen sledeće godine, predviđene su drastične kazne za vozače koji budu vozili pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita. Nacrt novog Zakona o bezbednosti u… »

Radovi "Toplane" obustavljaju saobraćaj na Trgu galerija

Moj Novi Sad 07.11.2016
Javno komunalno preduzeće "Novosadska toplana" obavestilo je danas javnost da u utorak, 8. novembra, počinje s radovima na vrelovodu i vrelovodnim priključcima na Trgu galerija. Zbog pomenutih radova i prema rešenju Gradske uprave za saobraćaj i… »

RAILS GIRLS NOVI SAD: Besplatna radionica programiranja za žene i devojke

Moj Novi Sad 07.11.2016
Devojke i žene svih uzrasta i zanimanja, koje žele da nauče osnove programiranja i izrade svoju web aplikaciju, mogu se prijavti na radionicu Rails Girls Novi Sad, koja će se održati 19. i 20. novembra. Radionica je besplatna, a prijave traju do 9… »

DAN PRIMIRJA: Petak u Srbiji neradan

Moj Novi Sad 07.11.2016
U petak se u našoj zemlji obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Ovaj državni praznik se u Srbiji proslavlja od 2012. godine, a pre toga se obeležavao na prvim… »

SKUPŠTINA GRADA: Lokalni funkcioneri potpisali obavezu poštovanja Etičkog kodeksa

Moj Novi Sad 07.11.2016
Prezentacija primene Etičkog kodeksa održana u Skupštini grada. Prezentacija primene Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave održana je danas u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Tokom prezentacije, lokalni funkcioneri… »

NS: Kvartet iz Banata uhapšen nakon pljačke kuće u Kisaču

Moj Novi Sad 07.11.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhvatili su četiri osobe, ubrzo pošto su, kako se sumnja, učinile krivično delo teška krađa. Sumnja se da su tri žene iz Nove Crnje, Ruskog Sela i Mola i jedan Kikinđanin provalili u kuću… »

NOVOSAĐANI: Buduća profesionalna golferka iz našeg komšiluka

Moj Novi Sad 07.11.2016
Prijatelji su joj se smejali zbog sporta koji je odabrala da trenira. Ubrzo im je pokazala da greše, a svojom upornošću i talentom potvrdila da može da se otisne u profesionalce. Sara Sušić rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Živi s roditeljima i… »

Svečano otvaranje Design Weeka

Moj Novi Sad 07.11.2016
U utorak, 8. novembra u 19:30 časova u Kongrsnom centru "Master" Novosadskog sajma biće organizovano svečano otvaranje Design Weeka. Design Week će zvanično otvoriti Vesna Srdanov, načelnik Gradske uprave za kulturu, Isidora Todorović, šef… »