Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 07.11.2016

Nikolić predložio formiranje Mešoivite komisije

Novi magazin 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i predložio formiranje Mešovite komisije. Presednik Srbije je… »

Tužilac za zločine OVK Mustafi: Radiću bez straha

Novi magazin 07.11.2016
Glavni tužilac specijalnog suda za zločine OVK Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini sa premijerom Kosova Isom Mustafom i sa ministrom pravde Duratom Hodžajem. Švendimen je kosovskim zvaničnicima, kako se navodi u saopštenju koje je Beti… »

Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Novi magazin 07.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo". "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama… »

Angelika Fic: Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Novi magazin 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode. Ona je rekla i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

Počela Nedelja parlamentarizma u Srbiji

Novi magazin 07.11.2016
U Domu Narodne skupštine u Beogradu danas je otvorena "Nedeljа pаrlаmentаrizmа" u okviru koje će do 13. novembra biti organizovan niz rаzgovora o pаrlаmentаrnoj demokrаtiji i učešću grаđаnа u demokrаtskim procesimа, kako bi se rad… »

Hofer sutra u poseti Srbiji

Novi magazin 07.11.2016
Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima Norbert Hofer doputovaće sutra u dvodnevnu posetu Beogradu. Potpredsednik FPO, kako je Tanjugu saopštio njegov portparol Martin Glir, sutra će se sastati sa predsednicom Narodne… »

AMSS: Neophodna oprezna vožnja zbog slabe vidljivosti i kiše

Novi magazin 07.11.2016
Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da večeras oprezno upravljaju vozilima zbog najavljenih padavina i slabe vidljivosti izazvane oblačnim vremenom. Vozači su upozoreni i na opasnos od odrona u višim planinskim predelima kao i duž… »

Popović: Nije vreme za promenu Ustava, već za njegovu primenu

Novi magazin 07.11.2016
Predsednik SNP Nenad Popović izjavio je da nije vreme za promenu Ustavu Srbije, već za njegovu punu primenu. On je da dokle god njegova Preambula traje, Kosovo je Srbija. U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Popović podseća da je na Mitrovdan pre… »

Većina tužbi protiv novinara i medija okonča se bez presude

Novi magazin 07.11.2016
Više od 40 odsto tužbi protiv novinara u Srbiji okonča se bez presude, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas objavilo Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako je naveo UNS, od 2014. do avgusta ove godine presudom je rešeno 478 predmeta po… »

Joksimović: Jasna evropska orijentacija; Moro: EU najbolji put

Novi magazin 07.11.2016
Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je večeras da je su evropske integracije jedini mogući put koji Srbiji može da ponudi budućnost zasnovanu na prosperitetu i mirnim odnosima sa susedima, a ministarka Jadranka Joksimović je… »