Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Duga najavila ruski desant (FOTO)

Politika 07.11.2016
Na vojnom aerodromu u Kovinu, posle nekoliko dana pripreme, počela trilateralna vežba Srbije, Rusije i Belorusije „Slovensko bratstvo 2016”. Kovin – Na nebu, iz pravca zapada, kroz sive kišne oblake, vojnom aerodromu u Kovinu približava se… »

Nikolić odlikovao funkcionera „Gazprom njefta” i vojnike

Politika 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, trećeg stepena, objavljeno je u Službenom glasniku. U Službenom glasniku od 3… »

Kineska ljubav po staroj ceni

Politika 07.11.2016
Kamate na tri kineska kredita ukupne vrednosti 734 miliona evra kreću se od dva do 2,5 odsto. Sa Eksim bankom dogovoren rok otplate od 20 godina i grejs period od pet godina. Kineski ambasador Li Mančang izjavio je da je na samitu Kine i 16 evropskih… »

Neka Novak igra

Politika 07.11.2016
Veći deo srpskoteniske navijačke populacije je klonuo duhom. Lađe potopljene, Nole nacionale od juče više nije svetski reket broj jedan. Kao da je smak sveta, kao da su se svi harpovi, špijuni, iluminati, vladari iz senke, međunarodne tajne sile… »

Skladište uspomena

Politika 07.11.2016
Tačno je da je po „Politici” nedavno imenovan trg (valjda će uskoro i prenumeracija kućnih brojeva da se konačno skrasimo na novoj adresi), te bi neupućeni mogli pomisliti da priča što sledi sluti da se preko hleba traži pogača, ali razlozi… »

Naslednik Svetog Save u Srbiji nema crkvu

Politika 07.11.2016
Ove godine navršava se sedam i po vekova od upokojenja drugog srpskog arhiepiskopa, Svetog Arsenija Sremca, kojeg Srpska pravoslavna crkva proslavlja 10. novembra. Opisuju ga kao najboljeg učenika Svetog Save, monaha o čijem se duhovnom razvoju… »

Tiho nestala Šar-planina

Politika 07.11.2016
Munjevitom primenom kosovskih zakona kojima je uništena još jedna „ilegalna srpska organizacija” stavljena je tačka na rad i opstanak Srba zaposlenih u JP „Nacionalni park Šar-planina”. Kada su u oktobru prošle godine jedinice Kosovske… »